<
>

A.J. Brown: Drie touchdowns in een helft voor speler van de week

Met vier grote Amerikaanse sporten die tegelijkertijd bezig zijn, is het lastig om slechts een enkele speler uit te zoeken die 'de beste' was. Toch heeft deze week een speler uit de NFL de meeste indruk gemaakt. A.J. Brown ving liefst drie lange passes voor een touchdown in een enkele helft. Daarmee was hij uiterst belangrijk in de zevende overwinning van het seizoen voor Philadelphia Eagles.

Daarmee blijft de ploeg uit Philadelphia nog altijd ongeslagen dit seizoen en het aandeel van Arthur Juan Brown Senior daarin is groots. Hij scoorde zes touchdowns in acht wedstrijden en overbrugde al 718 yards voor zijn ploeg. Dat is nu al bijna net zoveel als in elk van zijn seizoenen voorafgaand aan dit jaar. Ook heeft hij daarmee betere cijfers dan de gehele aanval van Tennessee Titans, de ploeg die Brown afgelopen zomer verliet voor Philadelphia. Afgelopen weekend bleek het absolute hoogtepunt voor de wide receiver. Hij ving zes ballen, legde een afstand van 156 yards af voor zijn ploeg en scoorde dus drie keer in de 35-13 overwinning op Pittsburgh Steelers. Maar de 25-jarige Brown vindt dat hij nog veel beter kan.

Dat is niet heel verbazend voor een speler die altijd het meeste van zichzelf gevraagd heeft. Hij speelde op de Starkville High School in Mississippi zowel honkbal als American football. Met geweldige statistieken hielp hij zijn football-ploeg zelfs naar een kampioenschap en werd hij uitverkozen voor het Amerikaanse team van het jaar in beide sporten. Brown bereikte dan ook al erg snel een overeenkomst om beide sporten te beoefenen op de University van Mississippi.

Bij 'Ole Miss', zoals de universiteit ook wel heet, zou hij uiteindelijk alleen American football spelen. Hij werd tijdens de MLB draft van 2016 namelijk gekozen door San Diego Padres en besloot daar ook een contract te tekenen. Daardoor mocht hij geen honkbal meer spelen op de universiteit en ging zijn focus naar het American football. Slechts een week per jaar sloot hij zich aan bij de Padres voor een trainingskamp. Intussen brak hij op Ole Miss meerdere records, werd hij de wide receiver met de meeste yards in de geschiedenis van de universiteit en vestigde hij zijn naam voor goed in de sport. Na drie jaar besloot hij dan ook de overstap te maken naar het echte werk en zijn naam bij de NFL draft te voegen.

Na gedraft te worden door Tennessee Titans wilde Brown graag de beide sporten combineren, maar dat zat er niet in. Zowel de Padres als de Titans wilde dat de jonge ster zich zou focussen op slechts een sport. Zo koos Brown voor de sport waar hij meer zekerheid had op succes en ging hij aan de slag in Tennessee. Gedurende zijn drie jaar bij de Titans vestigde Brown zich al snel bij de top en werd hij verkozen in het team van het jaar, maar kende hij ook een aantal blessures. Zodoende besloot Tennessee Titans om hem te traden naar Philadelphia Eagles.

Daar waar hij nu dus zoveel succes heeft dit seizoen, zou hij bijna niet gespeeld hebben. Voor zijn transfer naar Philadelphia hinkte Brown op de gedachte om toch aan de slag te gaan bij San Diego Padres en het American football in te ruilen voor honkbal. Hij deed zelfs een openbaar verzoek op social media aan de Padres om hem mee te laten trainen en hem een kans te geven. Eens te meer zag de honkbalploeg het niet zitten iemand in het team te hebben die twee sporten beoefende en dus moest Brown opnieuw kiezen. Na lange overwegingen besloot hij opnieuw voor de zekerheid te gaan, maar gaf hij ook aan ooit nog het honkbal in te willen stappen.

Zondag kan weer genoten worden van de NFL redzone op ESPN vanaf 19.00 uur. Elke dinsdag zijn alle hoogtepunten van de Amerikaanse sporten terug te zien in ESPN In Alle Staten, eveneens om 19.00 uur!