<
>

NFL: Broncos winnen slordige wedstrijd op Wembley van Jaguars

Denver Broncos heeft op Wembley met 21-17 gewonnen van Jacksonville Jaguars. Een erg slordige wedstrijd tussen twee kwakkelende ploegen werd pas vlak voor tijd beslist, nadat Latavius Murray met minder dan twee minuten op de speelklok de winnende touchdown binnen liep. Daardoor wonnen de Broncos voor de derde keer dit seizoen, terwijl de Jaguars alweer voor de zesde keer verloren.

Bij Denver Broncos keerde Russell Wilson terug van een blessure, maar hij kon niet overtuigen. De grote ster, die voor heel veel geld werd binnengehaald van Seattle Seahawks, kan zijn stempel maar niet drukken bij zijn nieuwe ploeg. Om die reden leek er in de eerste helft lange tijd dan ook niets aan de hand voor Jacksonville Jaguars. Daar stond na een touchdown van Evan Engram al vroeg een 7-0 voorsprong op het bord. Maar ook bij de Jaguars had de quarterback het lastig. Trevor Lawrence had de nodige problemen met de verdediging van de Broncos en gooide onder andere een cruciale interceptie.

Daardoor kregen de Broncos de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd en zelfs op voorsprong te komen na twee touchdowns. Even leek dat niet voldoende op het moment dat de Jaguars vlak voor tijd toch weer de endzone bereikten met een rushing touchdown van Travis Etienne, de uitblinker aan de zijde van Jacksonville. Maar de Broncos bewaarden het beste voor het laatst met een razendsnelle aanval om in scoringspositie te komen. Murray kon daarmee vlak voor tijd de derde touchdown van Denver Broncos binnenlopen.

Met iets meer dan anderhalve minuut op de klok mochten de Jaguars nog een keer een aanval opzetten, maar opnieuw bezweek Lawrence onder de druk. De quarterback gooide zijn tweede interceptie en dus konden de Broncos de klok laten aflopen en de overwinning claimen. Daarmee heeft Wilson ondanks alle problemen in Denver toch zijn derde overwinning te pakken.