<
>

Mahomes wint van Brady, mijlpaal Rodgers

De vierde speelronde van de NFL zit er op. Daarin deelde Kansas City Chiefs-quaterback Patrick Mahomes een tik uit aan zijn collega van Tampa Bay Buccaneers Tom Brady. Verder gebeurde er nog veel meer in de NFL. Hierbij een overzicht:

Kansas City Chiefs 41-31 Tampa Bay Buccaneers
Een herhaling van de Super Bowl van 2021. Toen won Brady, maar dit keer was Mahomes superieur. Vanaf het begin van de wedstrijd liepen de Buccaneers achter de feiten aan. Travis Kelce was verantwoordelijk voor de eerste touchdown voor de Chiefs. Daarna maakte Clyde Edwards-Helaire nog twee touchdowns. De Buccaneers konden daar alleen een fieldgoal tegenover stellen, waardoor er al snel een stand van 21-3 op het bord stond.

Uiteindelijk kwam de voorsprong van de Chiefs nooit echt in gevaar en won het dus met 41-31. Door de zege heeft Kansas City Chiefs drie van zijn eerste vier wedstrijden gewonnen. Tampa Bay won de helft van zijn eerste vier duels.

New England Patriots 24-27 Green Bay Packers
Bij Green Bay waren, zoals wel vaker, de ogen gericht op quaterback Aaron Rodgers. De excentrieke ster van de Packers begon dramatisch aan het duel met de Patriots. Gelukkig voor Rodgers, deden de Patriots het niet veel beter en was vooral het neutrale publiek de dupe. De wedstrijd moest uiteindelijk in overtime worden beslist. De Packers wonnen de overtime uiteindelijk via een fieldgoal van Mason Crosby.

Wel was er een bijzondere mijlpaal voor Rodgers. Hij gooide zijn 500ste touchdownpass. Hij is pas de vijfde quarterback die de bijzondere mijlpaal bereikt. Alleen Tom Brady (713), Drew Brees (608), Peyton Manning (579) en Brett Favre (552) gingen hem voor.

Denver Broncos 23-32 Las Vegas Raiders
De Raiders waren het seizoen dramatisch begonnen met drie verliespartijen. Josh McDaniels, trainer van de Raiders, kon na de wedstrijd tegen Denver Broncos weer enigszins opgelucht ademhalen. Hij heeft zijn eerste zege als trainer van de ploeg uit Las Vegas te pakken. Denver Broncos is trouwens de laatste ploeg waar McDaniels als hoofdcoach werkzaam was.

Raiders-quarterback Derek Carr, kan nog niet helemaal tevreden terugkijken op zijn winstpartij. Hij gooide geen enkele touchdownpass en zag dat zijn ploeg vooral succesvol was met fieldgoals en na fumbles.

Buffalo Bills 23-20 Baltimore Ravens
Heel lang leek het er op alsof de Ravens hun derde zege van het seizoen gingen pakken. Met een voorsprong van 17 punten in het tweede kwart, was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Baltimore. Toen kreeg Bills-quarterback Josh Allen het op zijn heupen en werd alles anders. Datzelfde gold overigens voor Jordan Poyer, die met twee intercepties medeverantwoordelijk was voor het feit dat de Ravens er niet meer doorheen kwamen bij de Bills.

Overige uitslagen:
Atlanta Falcons 23-20 Cleveland Browns

Washington Commanders 10-25 Dallas Cowboys

Seattle Seahawks 48-45 Detroit Lions

Tennessee Titans 24-17 Indianapolis Colts

Chicago Bears 12-20 New York Giants

Jacksonville Jaguars 21-29 Philadelphia Eagles

New York Jets 24-20 Pittsburgh Steelers

Los Angeles Chargers 34-24 Houston Texans

Arizona Cardinals 26-16 Carolina Panthers