<
>

NFL Londen: Vikings verslaan Saints in extremis

Minnesota Vikings en New Orleans Saints hebben in het stadion van Tottenham Hotspur de eerste van drie NFL London Games in 2022 uitgevochten. Daarbij trokken de Minnesota Vikings na een bizarre slotfase aan het langste eind. In een wedstrijd vol fieldgoals wonnen ze met 28-25.

Ondanks een bliksemstart van de Vikings, met een touchdown uit de eerste aanval, komt de wedstrijd lange tijd niet echt los. Pas richting het einde van het derde kwart komt de ommekeer. Op het moment dat de ploeg uit Minnesota de voorsprong kan vergroten om de wedstrijd wellicht in het slot te gooien, laten ze dit na. Nota bene sterspeler Justin Jefferson vergeet in de endzone de bal te vangen. Mede door deze misser moeten de Vikings voor de vierde keer genoegen nemen met een fieldgoal en drie punten. Zo blijft de stand bij de start van het laatste kwart op 19-14. Genoeg ruimte voor de Saints om alles nog om te draaien.

Fieldgoal
En dat laten ze dan ook niet na. Direct in het vierde kwart doen de Saints opnieuw wat de Vikings maar niet meer lukt: een touchdown scoren. Met de geslaagde twee-punts-poging zorgen ze er daarna ook nog eens voor dat een nieuwe fieldgoal van de Vikings niet zal voldoen.

Maar ook dat mag niet baten, want Jefferson pakt zijn wraak voor zijn eerdere misser direct aan de andere kant door geheel vrij binnen te lopen voor de 25-22 voorsprong voor Minnesota Vikings. Het extra punt wordt wel gemist en dus geven de Vikings opnieuw ademruimte aan New Orleans Saints. Een fieldgoal is genoeg om extra tijd uit het vuur te slepen.

En ook die kans laten de Saints niet liggen. Ondanks dat het ze niet lukt om het veld goed over te steken krijgen ze van 60 yards de kans om de stand weer gelijk te trekken. Met een goede trap van Wil Lutz wordt die afstand overbrugt en dus lijkt er opnieuw een overtime aan te pas te komen. Maar ook hier is er tijd voor wraak. Greg Joseph, de kicker van de Vikings die eerder het extra punt miste, schiet van ruim veertig meter zijn vijfde fieldgoal binnen met nog maar 29 seconden op de klok.

New Orleans Saints moet dus binnen de halve minuut opnieuw ver genoeg opschuiven op het veld om een fieldgoal te kunnen scoren. Alleen dan zit er nog een verlenging in. Weer komen de Saints niet veel verder dan de middenlijn en dus mag Wil Lutz het dit keer van 61 yards proberen. Met twee seconden op de klok schiet hij goed, maar raakt de paal en de lat voordat de bal terug het veld in stuitert. De eindstand blijft dus 28-25 in het voordeel van Minnesota Vikings. Zij winnen voor de derde keer dit seizoen en voor New Orleans is het alweer de derde nederlaag.