<
>

Bengals winnen: Dolphins-quarterback Tua met hoofdletsel naar ziekenhuis

Miami Dolphins-quarterback Tua Tagovailoa is naar het ziekenhuis gebracht met hoofd- en nekletsel. De 24-jarige Hawaiiaan liep de hoofdblessure op na een harde tackle in het tweede kwart in het met 15-27 verloren duel van donderdagavond tegen de Cincinnati Bengals.

Daarmee komen de Bengals na een dramatische seizoensstart op 2-2 na vier wedstrijden. Voor de Dolphins is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Achteraf ging het vooral over de blessure van Tagovailoa. Hij sloeg met zijn achterhoofd op de grond toen hij werd neergehaald door Bengals-speler Josh Tupou. Hij bleef ongeveer 10 minuten op het veld voordat hij op een brancard werd afgevoerd.

De Dolphins brachten kort voor rust naar buiten dat hij bij bewustzijn was en beweging had in al zijn ledematen in het ziekenhuis, het University of Cincinnati Medical Center. Na de wedstrijd werd verwacht dat Tagovailoa donderdagavond uit het ziekenhuis zou worden ontslagen en met het team naar Miami zou terugkeren.

Dolphins-coach Mike McDaniel zei na afloop het volgende: "Het is een emotioneel moment. Het is niet wat je wil zien in de sport. Zijn teamgenoten en ikzelf waren erg bezorgd, maar hij is nagekeken en het is niets ernstigers dan een hersenschudding."

NFL Players Association stelt onderzoek in
In de overwinning van zondag op de Buffalo Bills kreeg Tagovaioloa ook al een klap op zijn hoofd. Vervolgens ging hij neer toen hij probeerde terug te keren naar de huddle. In de rust waren er zorgen om zijn hoofdblessure, maar na het doorstaan van verschillende tests, keerde hij toch terug in de wedstrijd.

De NFL Players Association heeft de NFL nu verzocht om een herziening van de hersenschudding protocollen na Tagovailoa's snelle terugkeer in de wedstrijd. "De gezondheid en veiligheid van spelers staat centraal in de missie van de bond. Onze zorg gaat vanavond uit naar Tua en we hopen op een volledig en spoedig herstel. Ons onderzoek naar de mogelijke schending van het protocol is nog gaande," zei de NFLPA in een verklaring nadat Tagovailoa donderdagavond opnieuw geblesseerd was geraakt.