<
>

Ricky Tjong-A-Tjoe over Nederlandse kansen in de NFL

Ricky Tjong-A-Tjoe speelde in 2014 voor San Diego Chargers in de NFL. De Amsterdammer kwam er terecht na een avontuur bij Boise State University. Ondanks dat hij niet verder kwam dan oefenwedstrijden, heeft hij geweldige ervaringen meegemaakt. "Het was echt een droom die werkelijkheid werd."

Nu ziet hij hoe nieuwe talenten uit Nederland proberen door te breken in een van de grootste competities in de wereld. Zo heeft Thomas Odukoya al zijn eerste oefenwedstrijden achter de rug, maar is hij in het reserveteam van Tennessee Titans terecht gekomen. Ook vanuit zijn nieuwe team in Duitsland ziet Tjong-A-Tjoe een mooie route naar de NFL openliggen voor aanstormend talent. "Een van de grote voordelen van de European Football League is dat het een pijplijn voor de NFL is. Veel van de grote uitblinkers worden dus uitgenodigd voor om hun talenten te laten zien op de combine." Daar horen dus ook Nederlandse jongens bij. Twee teamgenoten van de voormalig NFL-speler bijvoorbeeld. "Daar is Tyrese Owusu-Bediako voor uitgenodigd en Harlan Kwofie. En ze hebben potentie! Ik denk dat ze wel goede keuzes hebben gemaakt. Hopelijk kunnen ze hun talenten zien en gebeuren er mooie dingen in de toekomst."

In gesprek met In Alle Staten-presentatrice Sanne van Dongen geeft Tjong-A-Tjoe ook aan ontzettend genoten te hebben van de eerste speelronde in het nieuwe NFL-seizoen. De tweede ronde start in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn oude team, de Chargers. Die treffen Kansas City Chiefs in een absolute kraker. De wedstrijd tussen de uitblinkende quarterbacks Patrick Mahomes en Justin Herbert is vanaf 2.15 uur LIVE te zien op ESPN.