<
>

Davante Adams naar Las Vegas Raiders

Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Davante Adams maakt de overstap van Green Bay Packers naar Las Vegas Raiders. Dit zorgt voor een schitterende reünie met college-teamgenoot Derek Carr. Carr en Adams worden in 2014 kampioen van de Mountain West-divisie. Een paar maanden later verlaten ze Fresno State Bulldogs samen om deel te nemen aan de NFL-draft. Beide spelers worden in de tweede ronde opgepikt, maar door verschillende teams. Carr gaat als quarterback aan de slag bij de Raiders en wide-receiver Adams voegt zich bij Green Bay Packers. Acht jaar later gaan ze dus weer samenspelen.

De deal

Davante Adams tekent een contract van vijf jaar bij Las Vegas Raiders. Per seizoen zal hij 28,5 miljoen euro opstrijken en daarmee de best betaalde wide-receiver van de NFL worden. Het geplaagde Las Vegas, dat meerdere disciplinaire problemen heeft gekend afgelopen jaar en een aantal mislukte drafts heeft gekend, was toe aan een betrouwbare speler. Om die reden vinden de Raiders het geen enkel probleem om de keuzes voor de eerste en tweede ronde van de aankomende draft weg te geven aan Green Bay Packers.

In Green Bay komt er na de mega-deal van Aaron Rodgers nu weer wat ruimte vrij in het salarisbudget. Ook kunnen ze met de verkregen draftpicks focussen op de eerste stappen van een herinrichting met jonge jongens. De Packers wilde Adams graag behouden, maar konden niet overeenkomen in het salaris. Zonder de 29-jarige wide-receiver, die met Rodgers het clubrecord voor meest succesvolle duo bezit, is zijn positie bij Green Bay nu ernstig onderbezet.

AFC West

Kansas City Chiefs deelt al een tijdje de lakens uit in de AFC West. De afgelopen paar jaar won het steeds de divisie, maar dit jaar lijken de andere drie ploegen meer concurrentie te willen bieden. Terwijl de Chiefs vrij rustig blijven op de transfermarkt, halen de Chargers, Raiders en Broncos de ene na de andere sterspeler binnen. Met namen als Russell Wilson (Denver Broncos), Khalil Mack en J.C. Jackson (beiden LA Chargers) en Chandler Jones (Las Vegas Raiders) maakt de divisie zich op voor een heel spannend jaar. Nu Davante Adams zich ook bij deze namen voegt en de transfermarkt nog even duurt kunnen we ons gaan afvragen of de nieuwe Super Bowl-kampioen uit de AFC West zal gaan komen.