<
>

Opvallende trade: Russell Wilson verlaat Seahawks voor Denver Broncos

Pro Shots

De Seattle Seahawks lijken hun hoop op een Superbowl voor volgend seizoen al te hebben opgegeven. Russell Wilson, de quarterback waarmee de Seahawks in 2013 nog een kampioenschap, speelt vanaf volgend seizoen bij de Denver Broncos. De Broncos moesten daarvoor wel diep in de buidel tasten, want in ruil voor de 33-jarige quarterback sturen ze drie spelers en vier draft picks naar de Seahawks.

Het is een kleine aardverschuiving in de NFL. Wilson was een klein decennium de hoeksteen van de Seattle Seahawks. Wilson werd in 2012 gedraft door de Seahawks en samen bereikten ze acht keer de playoffs en wonnen ze de eerste Super Bowl in de geschiedenis van de NFL-ploeg uit Seattle. De laatste twee seizoenen verliepen stroef, de playoffs werden ook niet meer gehaald en er ontstond een conflict tussen Wilson en de organisatie waar hij voor speelde.

Het afgelopen NFL-seizoen kwamen de Seahawks niet eens in de buurt van een playoffs deelname. De Seahawks komen uit in de sterke NFC West divisie en met deze trade lijkt het alsof de NFL-ploeguit Seattle zich realiseert dat ze het over een andere boeg moeten gooien, om ooit weer bovenaan mee te doen in de divisie.

De Denver Broncos zijn hiermee in een klap een outsider voor het kampioenschap geworden, denken kenners. Vorig seizoen haalden de Los Angeles Rams Matthew Stafford en dat pakte directe goed uit, want de Rams wonnen de Superbowl. De Broncos hopen uiteraard op een zelfde soort scenario.

Voor de nieuwe quarterback moesten ze wel veel opgeven. Drie spelers en vier toekomstige draft picks is de prijs die de Broncos ervoor betaalden.

In september start het volgende NFL-seizoen, dan weten de Denver Broncos hoe ze er echt voor staan met hun nieuwe quarterback.