<
>

Atlanta Falcons wide receiver Calvin Ridley geschorst voor volgend seizoen wegens wedden op NFL

Pro Shots

Calvin Ridley is voor onbepaalde tijd geschorst tot ten minste het einde van het seizoen van 2022 wegens het wedden op de NFL tijdens het seizoen van 2021. De wide receiver van Atlanta Falcons zou zich gedurende de periode van vijf dagen, eind november 2021, schuldig hebben gemaakt aan het gokken op wedstrijden. Dat was een periode waarin hij niet bij het team zat.

Een onderzoek bracht geen bewijs aan het licht dat er voorkennis is gebruikt of dat er sprake was van beïnvloeding van het spel. Er waren ook geen aanwijzingen dat coaches, staf, teamgenoten of andere spelers zich bewust waren van zijn gokactiviteiten.

Brief NFL-commissaris

NFL-commissaris Roger Goodwell bracht Ridley op de hoogte van zijn schorsing middels een brief. Daarin schreef hij: "Er is niets fundamentelers voor het succes van de NFL - en voor de reputatie van iedereen die bij onze competitie is betrokken - dan het handhaven van de integriteit van het spel. Dit is de verantwoordelijkheid van elke speler, coach, eigenaar, wedstrijdfunctionaris en iedereen die in de competitie werkt. Je acties brengen de integriteit van het spel in gevaar, dreigden het vertrouwen van het publiek in het professionele voetbal te schaden en mogelijk de reputatie van je medespelers in de NFL te ondermijnen. Al decennia lang wordt gokken op NFL-wedstrijden beschouwd als een van de belangrijkste schendingen van het competitiebeleid die de meest substantiële sanctie rechtvaardigen."

Verzoek tot herstel

Ridley kan op 15 februari 2023, of daarna, een verzoek tot herstel indienen. Op grond van de NFL-NFLPA Collectieve Overeenkomst kan hij binnen drie dagen in beroep gaan tegen zijn schorsing door een kennisgeving in te dienen.