<
>

Man in the Arena: De torenhoge druk op Tom Brady

Tom Brady maakte dit jaar een einde aan zijn carrière. Het valt mooi samen met het uitkomen van de documentaireserie Man In The Arena, over de carrière van Brady. Met een ongeëvenaarde erelijst zwaaide de beste quarterback ooit af. Hij won zeven Super Bowls, werd drie keer MVP en gooide in één seizoen 50 touchdowns.

In aflevering vier van Man in the Arena over de carrière Tom Brady is te zien hoe na drie Superbowl-overwinningen de druk op Brady en New England Patriots toeneemt. Voor het eerst verliest Brady een play-off wedstrijd en gaat na de uitschakeling opzoek naar versterkingen.

Die versterking wordt gevonden in de vorm van Randy Moss, een afgeschreven wide receiver. Moss was ooit een grote ster bij de Minnesota Vikings, maar is in de herfst van zijn carrière als hij wordt gehaald door de New England Patriots, zo wordt gesteld. Getergd door de kritiek is Moss uit op eerherstel en er is direct een klik tussen hem en Brady. Het tweetal scoort touchdown op touchdown en de Patriots groeien snel uit tot de topfavorieten voor de eindzege.

Voor de Patriots is het winnen van de Super Bowl de enige manier om de verwachting waar te maken, wat de druk tot onmogelijke hoogte doet oplopen.

De vierde aflevering van de negendelige serie Man In The Arena is dinsdagavond om 21:00 uur te zien op ESPN 2 en 22:00 uur op ESPN.