<
>

Antetokounmpo verpulvert Lakers met 44 punten

Giannis Antetokounmpo zorgde voor 44 punten met 17 rake worpen uit 20 pogingen in Milwaukee Bucks 131-116 overwinning op Los Angeles Lakers. Opnieuw stond er geen maat op de Greek Freak.

Naast de Griek was Bobby Portis aardig op dreef. De power forward kwam tot 23 punten met vijf driepunters. Khris Middleton maakte al zijn 21 punten in de eerste helft, en Antetokounmpo voegde 14 rebounds en acht assists toe terwijl hij zijn eerste 11 worpen maakte. De verdedigende NBA-kampioen won zijn vierde opeenvolgende wedstrijd en veegden back-to-back wedstrijden tegen de twee teams van LA.

Milwaukee liep in de eerste helft uit naar een voorsprong van 24 punten en leidde halverwege het derde kwart met 30 punten voordat het de sterke comeback van de Lakers overleefde. De Bucks wonnen voor de derde keer in hun trip van vier uitwedstrijden op rij langs de westkust, die eindigt met een NBA Finals rematch in Phoenix op donderdag.

LeBron James zorgde voor 27 punten en Anthony Davis had 22 punten en negen rebounds voor de Lakers, die zelfs met beide supersterren in hun door blessures geplaagde line-up de kampioen niet konden bijbenen. LA heeft vijf van de zeven wedstrijden verloren..

De Lakers kwamen indrukwekkend terug in het vierde kwart en verkleinden de voorsprong van Milwaukee tot 10 punten halverwege de periode. De vijfde driepunter van Portis maakte een einde aan de opleving en de Lakers kwamen nooit meer dichter dan 11 punten verschil.