<
>

NBA All-Star Game: Team LeBron tegen team Durant

Pro Shots

Zondag 20 februari is het weer zover: de jaarlijkse NBA All-Star Game staat dan op het programma in Cleveland. De captains zijn bekend: LeBron James neemt het met zijn team op tegen de gekozen mannen van Kevin Durant.

De All-Star Game is niet meer de beste ploeg uit de Western Conference tegen het beste team van de Eastern Conference. De twee aanvoerders mogen om de beurt een speler kiezen, dat doen ze volgende week als de reserves ook bekend zijn.

De basisspelers zijn wel al gekozen en dat zijn naast LeBron en Durant nog vier spelers uit zowel het oosten als het westen. Namens de Western Conference doen naast LeBron ook Nikola Jokic, Ja Morant, Andrew Wiggins en Stephen Curry mee.

Naast Durant doen de volgende spelers uit het oosten mee: Joel Embiid, Trae Young, DeMar DeRozan en Giannis Antetokounmpo.

De spelers zijn voor 50% gekozen door de fans. De andere helft van de stemmen is verdeeld; 25% van de stemmen is van de spelers uit de NBA, het andere kwart is door een speciaal mediapanel.

Het is overigens nog niet zeker of Durant - die voor de twaalfde keer gekozen is - daadwerkelijk meespeelt, aangezien hij momenteel nog kampt met een blessure. Wel is het duidelijk dat hij sowieso het team zal samenstellen.

LeBron James is voor de achttiende keer op rij verkozen tot All-Star. Voor Ja Morant en Andrew Wiggens is het hun debuut bij het traditionele NBA-feestje. 3 februari worden de reserves bekend, die worden gekozen door de trainers van de NBA-teams.

De NBA All-Star Game is in de nacht van zondag 20 februari op maandag 21 februari vanaf 02:00 uur te zien op ESPN en ESPN 4.