<
>

Historische comeback Clippers, ook Lakers winnen

Los Angeles Clippers heeft in de NBA een achterstand van 35 punten ongedaan gemaakt om alsnog te winnen. De Clippers versloegen Washington Wizards met 116-115. De ploeg uit LA keek in Washington net voor het einde van de eerste helft tegen een 66-31-achterstand aan. Amir Coffey had met 29 punten een belangrijk aandeel in de opmerkelijke inhaalrace. Luke Kennard was van grote waarde in de slotfase door in een tijdsbestek van negen seconden 7 punten te maken. Zijn ploeg maakte in de tweede helft 80 punten.

De comeback van de Clippers is een van de meest sensationele in de historie van de NBA. Slechts één keer eerder werd een grotere achterstand ongedaan gemaakt op weg naar een zege. Utah Jazz won in 1996 van Denver Nuggets na een kloof van 36 punten te hebben gedicht. In 2009 maakte Sacramento Kings tegen Chicago Bulls ook een achterstand van 35 punten ongedaan om alsnog te winnen.

LeBron leidt Lakers langs Nets

Na 17 wedstrijden aan de zijlijn te hebben gestaan stond de zege van de Lakers in het teken van de terugkeer van Anthony Davis. Onder leiding van LeBron James liep de ploeg uit Los Angeles uit naar een 106-96 zege. Het was voor de superster alweer de achttiende wedstrijd op rij met meer dan 25 punten. De teruggekeerde Davis scoorde acht punten terwijl James Harden van de Nets net als LeBron 33 punten wist te noteren. Harden voegde daar ook nog eens 12 rebounds en 11 assists aan toe waardoor hij zijn negende triple-double van dit seizoen kon bijschrijven.