<
>

Jokic leidt Nuggets met 49 punten langs Clippers

Nikola Jokic was de grote uitblinker bij Denver Nuggets - LA Clippers (130-128). De boomlange Serviër leidde zijn team met liefst 49 punten langs de concurrent in de Western Conference.

De teams hadden een overtime nodig om een winnaar te bepalen. Met minder dan twee seconden op de klok gaf Jokic de beslissende pass aan z''n maatje Aaron Gordon, waarna de overwinning binnen was. De beslissende pass van Jokic zorgde er ook voor dat z'n triple-double compleet werd; 49 punten dus, maar hij pakte ook 14 rebounds en dus 10 assists.

De Nuggets staan nu zesde in de Western Conference met 23 zeges. De Clippers staan negende met een overwinning minder, maar het team uit LA speelde al wel drie duels meer.

Ook Joel Embiid laat zich gelden
Bij Philadelphia 76ers was Joel Embiid de grote man. De Kameroener was goed voor 50 punten, een evenaring van zijn persoonlijk record. Orlando Magic was niet opgewassen tegen het Embiid-geweld en verloor het duel met 110-123.

Onder leiding van Embiid doen de 76ers het goed. Ze staan vijfde in de Eastern Conference. Voor Orlando Magic is het een treurig seizoen, zij staan met slechts acht overwinningen laatste.

Ook andere topschutters op dreef, Lakers verliezen weer
Luka Doncic leidde Dallas Mavericks met 41 punten en 14 rebounds naar een zege op Toronto Raptors: 102-98. Trae Young blonk met 37 punten en 14 assists uit bij Atlanta Hawks in het gewonnen duel met Minnesota Timbewolves (134-122).

Giannis Antetokounmpo schonk NBA-kampioen Milwaukee Bucks met 33 punten en 15 rebounds een overwinning op Memphis Grizzlies (126-114). Ondanks 30 punten en 12 rebounds van LeBron James verloor Los Angeles Lakers thuis van Indiana Pacers (104-111).