<
>

Durant vier tot zes weken uit de roulatie

NBA-forward Kevin Durant van Brooklyn Nets heeft een verstuikte linkerknie overgehouden aan het duel van zaterdag. Zijn revalidatie zal vier tot zes weken duren, vertelden bronnen aan ESPN.

De Nets zullen het zekere voor het onzekere nemen als het gaat om de terugkeer van Durant. Er was opluchting bij de Nets dat de blessure niet ernstiger was. De hoop is er dat hij ruim op tijd voor de play-offs weer volledig fit zal zijn. Durant verliet zaterdagavond de wedstrijd nadat teamgenoot Bruce Brown op zijn knie was gevallen tijdens een wedstrijd in het tweede kwart.

Suns aan kop in het westen
Phoenix Suns hebben aan kop van de Western Conference in de NBA wat afstand genomen van Golden State Warriors. De Suns boekten bij Detroit Pistons hun 33e zege van het seizoen (135-108), terwijl de Warriors met 119-99 verloren bij Minnesota Timberwolves.

De ploeg uit San Francisco zit in een mindere fase. De Warriors verloren vijf van hun laatste zeven wedstrijden in de NBA. Zonder de geblesseerde vedette Stephen Curry incasseerde Golden State Warriors in Minnesota de twaalfde nederlaag van het seizoen. Daar staan 31 overwinningen tegenover, twee minder dan de Suns, die negen keer verloren.

Phoenix Suns dankte de royale zege op Detroits Pistons vooral aan Devin Booker (30 punten), Cameron Payne en JaVale McGee (beiden 20 punten).

Nuggets verliezen van Jazz
Ondanks een zogeheten triple-double van de Serviër Nikola Jokic (25 punten, 15 rebounds en 14 assists) verloor Denver Nuggets van Utah Jazz (102-125). Donovan Mitchell maakte 31 punten voor Utah Jazz, terwijl Rudy Gobert maar liefst 19 rebounds pakte. De ploeg uit Salt Lake City staat met 29-14 op de derde plaats in het westen.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.