<
>

Maandag op ESPN: NBA 360, hét schakelkanaal voor de basketballiefhebber

Deze maandag op ESPN: NBA 360. Wij zenden alle NBA-wedstrijden uit in een schakelprogramma. Op deze manier mist u niks van de actie uit de zes verschillende wedstrijden. Vanaf 19:00 uur tot 00:00 uur wordt er non-stop geschakeld tussen de verschillende wedstrijden. Hier kunt u alvast kijken welke ploegen er in actie komen en wie u in de gaten moet houden.

Boston Celtics - New Orleans Pelicans
De eerste wedstrijd gaat tussen Boston Celtics en New Orleans Pelicans. De Celtics staan op dit moment op de elfde plaats in de Eastern Conference. Die plek geeft aan het einde van het seizoen geen recht om mee te doen aan de playoffs. De Celtics moeten dus aan de bak. De ploeg is vooral afhankelijk van de ingevingen van Jayson Tatum. Hij is goed voor een puntengemiddelde van 25.7 punten per wedstrijd. Ook Jaylen Brown is belangrijk voor de Celtics met een gemiddelde van 24.5 punten per wedstrijd.

De tegenstanders van de Celtics zijn de Pelicans. De ploeg uit New Orleans staat op een twaalfde plaats in de Western Conference en moet dus ook aan de slag. Grote man bij de Pelicans is Brandon Ingram. Hij heeft een puntengemiddelde van 22.9, dat ligt dus lager het gemiddelde van de beste twee spelers bij de Celtics. Ingram is echter wel heel belangrijk voor de Pelicans, in de wedstrijd tegen de Timberwolves was hij met een prachtige buzzer beater nog goud waard voor New Orleans.

New York Knicks - Charlotte Hornets
In New York ontvangen de Knicks de Hornets. De Knicks stonden vorig jaar voor het eerst sinds 2012-2013 in de playoffs, maar verloren meteen in de eerste ronde van Atlanta Hawks. Dit jaar hebben de Knicks met een tiende plaats, weer zicht op de playoffs. Boston Celtics hijgt in de nek en dus moet er worden gewonnen. De Knicks hebben niet echt een sterspeler Man met het hoogste puntengemiddelde is Julius Randle met een gemiddelde van 19 punten.

Tegenstander van maandag: Charlotte Hornets. De Hornets kennen een goed seizoen en staan op een zevende plaats in de Eastern Conference. Charotte Hornets doet het beter dan vorig jaar, toen het tiende werd. Miles Bridges is een van de twee mannen om in de gaten te houden. Hij heeft een gemiddelde van 19.6 punten per wedstrijd. Vlak daarachter zit LaMelo Ball met een gemiddelde van 19.4 punten per wedstrijd. Bovendien werd Ball vorig jaar verkozen tot Rookie of the Year en dus ziet de toekomst er rooskleurig uit in Charlotte.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers
Een mooie wedstrijd in de Eastern Conference als de Wizards het opnemen tegen de 76ers. Washington Wizards staat er prima voor en staan op een keurige achtste plaats. De ploeg wil wraak nemen op de 76ers, want de ploeg uit Philadelphia won op 27 december nog van de Wizards. Grote man is Bradley Beal met een gemiddelde van 24 punten per wedstrijd.

De 76ers zijn dit jaar goed in vorm en staan vijfde. De ploeg won in december en januari liefst negen van de elf wedstrijden. De 76ers zijn dan misschien ook wel een dark horse voor de uiteindelijke titel in de NBA. Het moet dan wel hopen dat Joel Embiid fit blijft. Hij is absoluut de grote man bij de ploeg uit Philly. Hij heeft een gemiddelde van 27.1 punten per wedstrijd.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets
Het duel tussen Cleveland en Brooklyn is ook een parchtig affiche. Cleveland Cavaliers staat op een zesde plaats in de Eastern Conference. Tegenstander Brooklyn Nets staat derde. De kracht van de Cavaliers is dat er niet echt een speler is die erbovenuit steekt. Darius Garland, Jarrett Allen, Collin Sexton, Evan Mobley en Kevin Love zijn allemaal verantwoordelijk voor de punten bij Cleveland.

Brooklyn Nets is een van de favorieten voor de eindzege in de NBA. De Nets hebben dit seizoen last van een blessuregolf, maar doen het desondanks zeer goed. Kevin Durant is de ster van Brooklyn. Hij is misschien wel de beste speler van de NBA. Kevin Durant is ook dit seizoen weer goed voor een gemiddelde van 29.7 punten per wedstrijd. Ook James Harden doet met zijn gemiddelde van 22.6 punten per wedstrijd een aardige duit in het zakje. In het begin van het seizoen draaide alles om een man bij de Nets: Kyrie Irving. Hij weigerde zich te vaccineren en werd daarom uit de selectie gezet. Nu de Nets te maken hebben met een blessuregolf, is Iriving weer in genade aangenomen. De ster mag meedoen, zij het alleen in uitwedstrijden. Met Irving is Brooklyn weer een absolute kampioenskandidaat.

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls
Dé topper van maandag is de wedstrijd tussen Memphis Grizzlies en Chicago Bulls. Memphis staat op een derde plaats in de Western Conference en hoeft alleen Golden State Warriors en Phoenix Suns voor zich dulden. Memphis Grizzlies had tot 15 januari elf wedstrijden achter elkaar gewonnen. De Grizzlies hebben de geweldige vorm te danken aan Ja Morant. De 22-jarige point-guard laat elke wedstrijd weer zien hoe goed hij is. Met een gemiddelde van 24.6 punten per wedstrijd, is hij ook de topscorer van zijn team.

Chicago Bulls is de trotse koploper in de Eastern Conference. De ploeg verloor recent echter van concurrenten Golden State Warriors en Brooklyn Nets. Daarbij viel Zach LaVine uit in de wedstrijd tegen Golden State. Hij is met een gemiddelde van 24.9 punten zeer belangrijk voor zijn team. Alleen DeMar DeRozan doet het beter. Hij is met gemiddeld 25.7 punten, 4.7 assists en 5.1 rebounds de MVP van de Bulls. Het is wel de vraag hoe zwaar de blessure van LaVine is en hoe erg hij gemist gaat worden.

LA Clippers - Indiana Pacers
Vorig seizoen was LA Clippers een van de favorieten voor de eindzege in de NBA, maar strandde in de Conference Finals. Dit seizoen gaat het nog iets minder goed bij de Clippers. Met een achtste plaats heeft de ploeg wel nog altijd zicht op de playoffs. Het is duidelijk waarom de Clippers het slechter doen dan vorig jaar, Kawhi Leonard is al lange tijd geblesseerd. De sterspeler scheurde afgelopen zomer zijn kruisband af en moest in juli een operatie ondergaan. In zijn afwezigheid doet Paul George er alles aan om het gemis van ''The Claw'' Leonard op te vangen. Met een gemiddelde van 24.7 punten per wedstrijd doet hij het aardig, maar Leonard wordt nog behoorlijk gemist

Indiana Pacers moet heel snel wedstrijden gaan winnen om nog in de race te blijven voor de playoffs. De ploeg staat dertiende en moet dus minstens drie plaatsen goedmaken om op een plek terecht te komen die rechtgeeft op de playoffs. Domantas Sabonis is de belangrijkste speler van Indiana. De Litouws-Amerikaanse leidt in punten, assists en rebounds in zijn ploeg. Hij zorgt gemiddeld voor 18.9 punten per wedstrijd. Malcolm Brogdon volgt met 18.5 punten per wedstrijd.

Zo, nu bent u helemaal bijgepraat. Het enige wat u nog hoeft te doen is genieten van zes geweldigde basketball-wedstrijden.