<
>

Brooklyn Nets wint topper in Eastern Conference van Chicago Bulls

Brooklyn Nets heeft vannacht de topper van de Eastern Conference weten te winnen. Op bezoek bij koploper Chicago Bulls was de nummer twee uit het oosten met 112-138 te sterk.

Kyrie Irving deed voor de derde keer dit seizoen mee bij de Nets. Hij mag vanwege het weigeren van een coronavaccinatie geen wedstrijden in New York spelen, terwijl dat nou net de thuisbasis van de Nets is. De clubleiding besloot hem daarom eerst uit de selectie te zetten, maar vanwege het grote aantal coronabesmettingen in de selectie werd hij toch weer bij de groep gehaald voor de uitwedstrijden.

Irving speelde vandaag slechts een bijrol. Kevin Durant en James Harden niet. De twee sterspelers maakten het verschil. Durant was de topscorer met 27 punten en Harden eindigde de wedstrijd met 25 punten, 7 rebounds en 16 assists.

De Bulls schoten vandaag in het laatste deel van de wedstrijd tekort. In het derde kwart liepen de Nets weg, waardoor het verschil voorafgaand aan het laatste kwart 21 punten was. Zach LaVine was de topscorer bij de thuisploeg met 22 punten, gevolgd door DeMar DeRozan met 19 punten.

Stand onveranderd

Ondanks de nederlaag blijven de Bulls de koploper van de Eastern Conference, maar het gat is nu dus kleiner geworden. De Nets wonnen slechts één keer minder dan de Bulls en naderen daarmee de nummer één. De koploper heeft nog wel een wedstrijd tegoed ten opzichte van de ploeg uit Brooklyn.