<
>

Tweede wedstrijd Irving minder succesvol voor Nets

Portland Trail Blazers maakte gebruik van de afwezigheid van James Harden, resulterend in een 114-108 overwinning op Brooklyn Nets. Harden was uitgeschakeld met een overbelaste linkerknie. Kyrie Irving begon in zijn tweede wedstrijd van het seizoen en eindigde met 22 punten. Kevin Durant leidde met 28 punten en 10 rebounds voor de Nets. Trail Blazer Anfernee Simons had 23 punten en 11 assists.

Robert Covington had 21 punten, waaronder vijf driepunters, voor de Blazers, waarbij alle vijf starters in de dubbele cijfers eindigden. De wedstrijd van maandag stond oorspronkelijk gepland voor 23 december maar werd uitgesteld vanwege COVID-19-problemen.

Portland leidde met 87-81 bij het ingaan van het laatste kwart en Dennis Smith Jr.'s dunk bracht de stand op 96-89 met nog 8 minuten te spelen. Covington's driepunter bracht Portland op 107-100 met 2 minuten te gaan. Ben McLemore sloeg een driepunter met nog 31.9 seconden te gaan om het bijna te bezegelen voor Portland. McLemore eindigde met 20 punten en vijf driepunters.

Nets-coach Steve Nash zei dat zijn ploeg voorzichtig was met Harden in een reeks van veel wedstrijden. Harden zou woensdag beschikbaar moeten zijn op woensdag, wanneer de Nets spelen in Chicago. Harden had 26 punten, 12 assists en zeven rebounds in Brooklyn's 121-119 overtime-overwinning thuis op San Antonio op zondag. Zijn late schrapping op maandag betekende de vijfde wedstrijd die hij dit seizoen heeft gemist.

Irving weigert om het COVID-19-vaccin te krijgen en mag niet spelen in New York vanwege het vaccinatie-mandaat van de stad, maar hij heeft het spelen in uitwedstrijden hervat. In zijn eerste wedstrijd, die vorige week in Indiana was, eindigde hij met 22 punten in bijna 32 minuten.

De Blazers waren opnieuw zonder Damian Lillard, geblesseerd met een onderbuikblessure, en teamgenoot CJ McCollum, die al 14 wedstrijden eruit ligt na een ingeklapte long. Mede-starters Norman Powell (COVID-19 protocollen) en Larry Nance Jr. (rechterknie) waren ook afwezig voor Portland.