<
>

Phoenix Suns eerste NBA-ploeg met 30 overwinningen

Phoenix Suns is de eerste ploeg in de NBA die dit seizoen 30 overwinningen heeft genoteerd. De nieuwe koploper van de Western Conference won vannacht met 106-89 van Los Angeles Clippers. Superster Chris Paul was wederom de grote man bij de Suns. Een tripple-double met 14 punten, 13 rebounds en 10 assists en een cruciale driepunter in het vierde kwart leverde de Suns overwinning nummer 30 op in 38 wedstrijden.

Ondanks dat ook Phoenix Suns met coronabesmettingen kampt is het in goede vorm, het won 4 van de laatste 5 wedstrijden. Dat geldt niet voor de grote concurrent in de Western Conference, Golden State Warriors. De ploeg van Stephen Curry verloor vannacht voor de tweede keer op rij en is de koppositie kwijt. Brandon Ingram leidde New Orlean Pelicans naar een 101-96 overwinning op de Warriors met 32 punten en 11 rebounds.

Buzzer-Beater maakt comeback Knicks compleet
Madison Square Garden was vannacht het strijdtoneel voor New York Knicks tegen Boston Celtics. De Celtics waren heer en meester in de eerste twee kwarten maar zagen de overwinning in de tweede helft langzaam uit hun handen glippen. R.J. Barrett maakte de comeback van de Knicks compleet met een ware Buzzer Beater. De driepunter in de laatste seconden van de wedstrijd van de 21-jarige Amerikaan bezorgde de Knicks de 108-105 overwinning.