<
>

Koploper Nets verliest van Houston Rockets

De drie beste basketclubs van de Eastern Conference hebben een nederlaag geleden. Brooklyn Nets, met een winstpercentage van 68 procent de koploper, werd in het Toyota Center in Houston met 114-104 verslagen door Houston Rockets.

Voor de Rockets was het al de zevende opeenvolgende zege. De laatste keer dat de club uit Houston zo'n reeks neerzette, was in november 2019. "De tegenspoed die we voorafgaand aan deze reeks hebben doorgemaakt, maakt het nog zoeter", zei coach Stephen Silas. "We hebben best veel zelfvertrouwen." In de weken voor de zegereeks verloren de Rockets juist vijftien keer op rij.

James Harden was aan de zijde van de Nets met 25 punten de topschutter van de avond, maar zijn bijdrage was niet voldoende voor de zege. Eric Gordon nam bij de Rockets 21 punten voor zijn rekening, Garrison Mathews was goed voor 19 punten.

Chicago Bulls, de nummer 2 van de Eastern Conference, verloor met 115-92 bij Cleveland Cavaliers. Nummer 3 Milwaukee Bucks was met 113-104 de mindere van Miami Heat. Bij de Heat vervulde Caleb Martin een hoofdrol met 28 punten, het hoogste aantal van zijn loopbaan. Martin verving in Miami de geblesseerde Jimmy Butler.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.