<
>

LeBron James krijgt boete en verliest met de Lakers

Pro Shots

De NBA legt ster LeBron James een boete op van 15.000 dollar vanwege een 'obsceen gebaar' dat hij maakte. De Los Angeles Lakers-ster scoorde woensdag in de laatste minuten van de wedstrijd tegen de Indiana Pacers een driepunter en vierde dat door over zijn broek heen naar zijn kruis te grijpen.

Het zogenaamde 'Big Balls'-dansje is populair onder basketballers, maar de NBA deelt er systematisch boetes voor uit. Zo kreeg Fred VanVleet van de Toronto Raptors eerder deze maand ook al een boete van 15.000 dollar voor hetzelfde gebaar.

Eerder deze week was James al geschorst voor één wedstrijd omdat hij op zondag in het duel met de Detroit Pistons een "roekeloze" klap zou hebben uitgedeeld aan tegenstander Isaiah Stewart. James miste vervolgens de wedstrijd dinsdag tegen de New York Knicks, die de Lakers verloren.

Lakers verliezen weer

De Lakers hebben overigens weer niet kunnen winnen. In de wedstrijd tegen de Kings werd met 141-137 verloren. De wedstrijd werd pas beslist na drie keer overtime. De'aaron Fox was de grote man voor Sacramento Kings, hij maakte 34 punten. LeBron James was ondanks zijn forse boete ook weer op dreef. Hij maakte 30 punten, maar dat was dus niet genoeg voor de overwinning. Door de nederlaag staan de Lakers nu op een zevende plek in de Western Conference. Sacramento Kings staat elfde.

Clippers winnen wel

De andere ploeg uit LA, Clippers, heeft wel gewonnen. De ploeg was met 107-96 te sterk voor Detroit Pistons. Reggie Jackson was bij Clippers goed voor 21 punten, bij de Pistons was Jerami Grant de belangrijkste man met 20 punten. De Clippers staan door de overwinning op een vijfde plek in de Western Conference en Detroit Pistons moet het doen met een veertiende plek in de Eastern Conference

Phoenix Suns boekt vijftiende zege op rij

Phoenix Suns blijft maar winnen in de NBA. De Suns boekten bij New York Knicks hun vijftiende overwinning op rij: 118-97. Devin Booker was met 32 punten de topscorer.

Phoenix Suns verloor bij de start van de competitie drie van de vier wedstrijden, maar begon daarna aan zegereeks die nog steeds loopt. Toch staat de ploeg niet bovenaan in het westen, want Golden State Warriors verloor pas twee keer. Stephen Curry leidde het team uit San Francisco vrijdagavond tegen Portland Trail Blazers naar de zeventiende zege van het seizoen: 118-103.

NBA-kampioen Milwaukee Bucks schreef bij Denver Nuggets de twaalfde overwinning in deze competitie bij: 120-109. Giannis Antetokounmpo was zoals gebruikelijk de uitblinker bij de Bucks, met 24 punten en 13 rebounds.

In dit artikel is gebruikt gemaakt van informatie van het ANP.