<
>

LA Lakers wint van de Pacers met dank aan teruggekeerde LeBron James

LeBron James is sterk teruggekeerd na de eerste schorsing ooit in zijn basketballoopbaan. De 36-jarige James leidde zijn club Los Angeles Lakers in overtime langs Indiana Pacers: 124-116. Na de reguliere speeltijd was de stand 112-112.

James nam in Gainbridge Fieldhouse in Indianapolis 39 punten voor zijn rekening, waarvan 8 in de verlenging. Daarmee was hij in de overtime goed voor twee derde van de productie van de Lakers.

"Ik heb gewoon de kansen gepakt die de verdediging me gaf en heb gewoon geprobeerd in een ritme te komen. Ik begrijp dat het de slotfase was, de tijd waarin het moest gebeuren, vooral in het vierde kwart en de overtime", zei James. "Chris Duarte maakte een ongelooflijk punt om het naar de verlenging te sturen. Daarin probeerde ik gewoon mijn aandeel te hebben en dat had ik ook met een paar shots."

James werd deze week voor het eerst in zijn imposante loopbaan geschorst. Hij sloeg in de nacht van zondag op maandag tijdens de wedstrijd tegen Detroit Pistons al dan niet expres in het gezicht van Isaiah Stewart, die daar een bloedende wond boven zijn oog door opliep. James werd pas voor de tweede keer in zijn carrière van het veld gestuurd.

Zonder James verloren de Lakers in de nacht van dinsdag op woensdag met 106-100 van New York Knicks. De ploeg uit Los Angeles is bezig aan een matig seizoen. Van de twintig wedstrijden werd slechts de helft gewonnen.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.