<
>

Suns winnen voor dertiende keer op rij

Pro Shots

De basketballers van Phoenix Suns hebben hun dertiende overwinning op rij geboekt in de NBA. De verliezend finalist van vorig seizoen won met 115-111 bij San Antonio Spurs. De Suns verloren bij de start van de competitie in oktober drie van hun eerste vier wedstrijden, maar zijn sindsdien ongeslagen.

Devin Booker nam tegen de Spurs 23 punten voor zijn rekening, Deandre Ayton maakte 21 punten en pakte 14 rebounds. Alleen Golden State Warriors presteert dit seizoen vooralsnog beter dan de Suns. De Warriors hebben vijftien wedstrijden gewonnen en pas twee verloren. De ploeg uit Salt Lake City staat in het westen aan kop, gevolgd door Phoenix Suns.

In het oosten leidt Brooklyn Nets. De basketballers uit New York vierden tegen Cleveland Cavaliers hun dertiende zege van het seizoen: 117-112. Kevin Durant was topscorer bij de Nets met 27 punten. Chicago Bulls ging voor eigen publiek hard onderuit tegen Indiana Pacers: 77-109. De Bulls bleven op twaalf zeges staan en incasseerden hun zesde nederlaag, waarmee ze op de tweede plek staan in het oosten.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.