<
>

Tatum en Boston Celtics verpesten rentree James tegen aartsrivaal LA Lakers

ANP Foto

Boston Celtics heeft vannacht aartsrivaal Los Angeles Lakers met 130-108 verslagen. Jayson Tatum eiste met 37 punten de hoofdrol op en wist op deze manier de rentree van LeBron James te verpesten.

In het eerste en het tweede kwart gingen de Lakers nog aan de leiding, maar in het derde kwart liepen de Celtics weg. Zo was het bij het ingaan van het laatste kwart 93-82 voor de thuisploeg uit Boston. In dat vierde kwart werd het dus alleen nog maar erger voor de Lakers.

Negende

Deze uitslag brengt beide ploegen op de negende plaats. Boston Celtics in de Eastern Conference met acht overwinningen en acht nederlagen, en Los Angeles Lakers in de Western Conference met acht zeges en negen verliespartijen.

Warriors winnen ook zonder Curry

Ook zonder Stephen Curry, aan de kant met lichte klachten aan de heup, was Golden State Warriors te sterk voor Detroit Pistons. Jordan Poole nam de honneurs waar met 32 punten, mede resulterend in een benauwde 105-102 zege. De Warriors misten meer spelers in Detroit, onder andere Draymond Green, maar brachten hun beste start ooit in de NBA op 14 overwinningen tegen slechts twee nederlagen. Alleen Phoenix Suns blijft redelijk in de buurt van de koploper in de Western Conference. De zege op Dallas Mavericks (112-104) was de elfde op rij, de twaalfde in totaal tegen drie nederlagen.