<
>

Antetokounmpo schittert als het moet en verslaat Lakers

Giannis Antetokounmpo in bloedvorm betekende een 109-102 overwinning voor Milwaukee Bucks tegen Los Angeles Lakers. The Greek Freak scoorde 47 punten en ook Khris Middleton was fantastisch. Hij verbeterde een driepunterrecord voor de Bucks.

Middleton was terug op het juiste moment, nadat hij acht duels had gemist vanwege corona. Met zijn tweede driepunter kwam hij tot zijn 1051ste voor de Bucks, waarmee hij Ray Allen evenaart voor de eerste plaats op de all-time lijst van het team. ''Dit is een heel speciaal record'' zei Bucks-coach Mike Budenholzer. "Ik denk dat we allemaal bewondering hebben voor wat Khris elke avond doet, zijn vermogen om te schieten, de verschillende manieren waarop hij driepunters krijgt en zijn soort consistentie hier."

Achtste keer zonder LeBron
LeBron James miste de achtste wedstrijd op rij voor de Lakers vanwege een verrekking in de buik. De Lakers hebben 5 duels verloren in die periode. Bij de Lakers waren ook Trevor Ariza en Kendrick Nunn niet van de partij. "Het is een deel van het spel'', zei Anthony Davis, die 18 punten maakte voor de Lakers. "Hetzelfde geldt voor het team waar we net tegen speelden. Zij zijn ook getroffen door blessures. Het hoort een beetje bij de competitie, de business van het spel. Je gaat er elke avond heen en zet je lichaam op het spel, God verhoede dat er iets gaat gebeuren in de loop van een seizoen. Iemand gaat gekblesseerd raken. We moeten ons aanpassen en blijven vechten tot we iedereen terug hebben" Talen Horton-Tucker scoorde 25 punten voor de Lakers, Russell Westbrook had 19 punten, Malik Monk 11 en Carmelo Anthony 10.

Antetokounmpo noteerde zijn hoogste puntentotaal sinds hij 50 scoorde in een Game 6 Finals overwinning op de Phoenix Suns, die Milwaukee de eerste titel sinds 1971 opleverde. Antetokounmpo: "Ik wilde het contact aangaan, in de picture komen, het juiste spel maken en gewoon met een randje spelen." Bobby Portis voegde daarbij 17 punten toe voor de Bucks. Middleton en Pat Connaughton hadden elk 16 punten.

Dit was pas de derde wedstrijd dit seizoen waarin de Bucks hun drie beste spelers - Antetokounmpo, Middleton en Jrue Holiday - allemaal beschikbaar hadden. De andere keren wonnen ze met 127-104 in de seizoensopener op de Brooklyn Nets en met 121-111 triomf in San Antonio.

Washington Wizards, de koploper in het oosten, verloor met 97-87 bij Charlotte Hornets. Het betekende de vierde nederlaag voor de Wizards, die tien wedstrijden wonnen.

Phoenix Suns boekte de tiende overwinning op rij. De verliezend NBA-finalist van afgelopen seizoen klopte Dallas Mavericks met 105-98 en staat met elf zeges tegenover drie nederlagen op de tweede plek in het westen, achter Golden State Warriors (12-2).