<
>

Hartpatiënt Aldridge slecht magische grens van 20.000 punten

LaMarcus Aldridge kondigde zo'n zes maanden geleden met enige tegenzin aan dat hij met pensioen ging uit de NBA. Met pijn in het hart, en dat was precies de plek waar de motor van de 36-jarige Amerikaan keuren vertoonde. Een onregelmatige hartslag zorgde ervoor dat de forward moest stoppen met de sport waar hij heel zijn hart voor had gegeven. In september sloot hij aan bij de Brooklyn Nets, nadat de artsen hem vrijgaven om te spelen.

Vrijdagnacht, terwijl het derde kwart langzaam wegtikte, sloeg de zevenvoudige All-Star de magische grens van 20.000 punten in zijn carrière. Aldridge maakte in totaliteit 21 punten in de 105-98 overwinning van Brooklyn tegen Indiana Pacers. "Het is een zegen", zei Aldridge na het duel. "Afgelopen jaar was een absurd jaar voor mij. Het was een lange weg om terug te komen, dus dat ik hier ben is echt een zegen."

Aldridge is de 48ste speler in de geschiedenis van de NBA die 20.000 punten scoorde. In de huidige NBA gingen en zes spelers hem voor: LeBron James, Carmelo Anthony, Kevin Durant, James Harden, Russell Westbrook en Chris Paul, waarvan Durant en Harden zijn ploeggenoot zijn bij de Nets.

LeBron keert tegen oude liefde terug
LeBron James keerde namens de Lakers terug van een enkelblessure en meteen stond er een wedstrijd tegen zijn oude liefde op het programma. Cleveland Cavaliers - waarmee James in 2016 bij zijn terugkomst in 2016 de titel won - vervolgde de roadtrip langs de westkust met een 113-101 verlies tegen de Lakers.

James kwam tot 26 punten, 8 assists en 3 rebounds bij de thuisploeg en zag Carmelo Anthony opnieuw uitblinken namens de ploeg uit Californië. Anthony kwam tot 24 punten, nadat hij al eerder beslissend was voor zijn vierde ploeg in vier seizoenen.