<
>

Vanaf 26 oktober: 'ESPN in alle Staten'

ANP Foto

Op ESPN is dinsdag 26 oktober om 19.30 uur de eerste aflevering te zien van een gloednieuw programma: ‘ESPN in alle Staten’. In het wekelijkse magazine richt presentator Sanne van Dongen de blik op de grote Amerikaanse sportcompetities, met nieuws, hoogtepunten, verhalen en meer. Een speciale rol is weggelegd voor sportjournalist Mart Smeets.

De grote vier sportcompetities allemaal bij ESPN
Vorige week werd bekend dat ESPN met ingang van het nieuwe seizoen de NBA uitzendt in Nederland. Dankzij deze uitbreiding zijn de vier grote Amerikaanse sportcompetities NBA, NFL, NHL en MLB in Nederland allemaal bij ESPN te zien, net als College Football en College Basketball. In het nieuwe, wekelijkse programma ‘ESPN in alle Staten’ komen nieuws, hoogtepunten en verhalen uit deze competities aan bod.

De kersverse ESPN-presentator Sanne van Dongen, die vijf jaar in de Women’s Basketball League heeft gespeeld en tweemaal Nederlands kampioen is geworden, gaat ‘ESPN in alle Staten’ presenteren. Van Dongen: “Er is geen land in de wereld zó gek van sport als de VS. Sport is daar heilig. Als voormalig basketballer gaat mijn hart daar sneller van kloppen. Ik sta echt te popelen om mijn enthousiasme voor de Amerikaanse sporten te mogen delen in dit gloednieuwe programma. En dan ook nog eens met Mart Smeets als collega, een icoon uit de Nederlandse sportjournalistiek. Hij weet veel van wat zich afspeelt in de Amerikaanse sportcompetities.”

‘ESPN heeft een wapen in handen’
Smeets krijgt een wekelijkse column op ESPN.nl en een eigen rubriek in ‘ESPN in alle Staten’, genaamd ‘Mart’s Madness’. Smeets: “ESPN heeft met dit sterke rechtenpakket een wapen in handen en daar komt ook de verantwoordelijkheid bij om dat op een aantrekkelijke manier naar het publiek te brengen. In deze speciale rol verwacht ik daar de best mogelijke bijdrage aan te kunnen leveren. In mijn column en in ‘ESPN in alle Staten’ profileer ik me als verteller, maar net zozeer kijk ik uit naar het ondersteunen van Sanne van Dongen, in wie ik een groot talent zie.”

Smeets vervolgt: “‘ESPN in alle Staten’ wordt vooral gemaakt door jonge, enthousiaste mensen die van Amerikaanse sporten houden. Zoals ik ruim veertig jaar geleden ook begonnen ben.”

75e NBA-seizoen start op 19 oktober
Momenteel is het NFL-seizoen in volle gang, is het ijshockey van de NHL vannacht begonnen, naderen de honkballers in de MLB de World Series en maakt de NBA zich op voor het 75e seizoen, dat op 19 oktober van start gaat. ‘ESPN in alle Staten’ is iedere dinsdag om 19.30 uur te zien. De eerste uitzending is op 26 oktober. De eerste column van Mart Smeets verschijnt op dinsdag 19 oktober op ESPN.nl.

Over ESPN
ESPN is de thuisbasis van het Nederlandse clubvoetbal. De Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker en Pure Energie Eredivisie Vrouwen zijn live op ESPN te zien. Net als internationaal voetbal uit o.a. de UEFA Europa League, de UEFA Conference League en MLS en de grote Amerikaanse sporten NBA, NFL, NHL en MLB, College Basketball en College Football. ESPN is beschikbaar bij o.a. Ziggo (421), KPN (14), T-Mobile (150), Online.nl (405), CanalDigitaal (30), Delta (421) en Youfone (21), is bij diverse aanbieders beschikbaar in UHD en is voor veel tv-kijkers te zien zonder aanvullend abonnement.