<
>

NBA komende jaren te zien op ESPN

De komende jaren is de National Basketball Association (NBA) te zien op ESPN. Per seizoen zullen er meer dan 200 livewedstrijden uitgezonden worden, met onder meer elk weekend 'NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22'.

Op 19 oktober start het 75e seizoen van de NBA met regerend kampioen Milwaukee Bucks, dat dan ook de kampioensringen zal ontvangen. Dat gebeurt voor de wedstrijd tegen een andere titelkandidaat, namelijk Brooklyn Nets.

Met gemiddeld vijf á zes wedstrijden per week is er voldoende basketbal te zien op de kanalen van ESPN. “Ik ben ongelofelijk trots een van ’s werelds meest spectaculaire en prestigieuze sportcompetities toe te voegen aan onze programmering. De NBA, met al zijn talenten, iconen en roemrijke teams, behoeft geen nadere introductie. De NBA wordt een prominent onderdeel van de ESPN-programmering, met veel livewedstrijden en populaire programma’s zoals NBA Countdown en NBA Today", zegt Rob Labree, director Programming & Production van ESPN. Ook maken onder andere NBA-events als de Christmas Day Games, NBA All-Star Weekend, de NBA Playoffs, de Conference Finals en uiteraard NBA Finals deel uit van het pakket, aangevuld met NBA-gerelateerde studioprogrammering van de Amerikaanse ESPN-collega’s.

Ook wedstrijden uit de pre-season worden LIVE uitgezonden. Te beginnen op donderdagnacht met de wedstrijd tussen de Houston Rockets en Miami Heat. Zondagnacht staan er twee wedstrijden op het programma, met onder meer de verliezend finalist van vorig seizoen Phoenix Suns tegen de Los Angeles Lakers van sterspeler LeBron James.