<
>

NBA start op 19 oktober met topaffiches

Pro Shots

Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse basketbalcompetitie begint op dinsdag 19 oktober met twee topwedstrijden, zo maakte organisator NBA bekend. Kampioen Milwaukee Bucks neemt het op tegen de Brooklyn Nets in de oostelijke divisie en Los Angeles Lakers ontvangt Golden State Warriors uit San Francisco in de westerse divisie.

Zoals elk seizoen reserveerde de NBA niet alleen topwedstrijden voor de openingsdag, maar ook voor bij het publiek populaire Christmas Day-speeldag. Op 25 december spelen de Nets, met sterspelers Kevin Durant, Kyrie Irving en James Harden, tegen de Lakers van LeBron James, Anthony Davis en de recent aangetrokken Russell Westbrook.

Andere interessante kerstwedstrijden zijn die tussen Dallas Mavericks van uithangbord Luka Doncic en het Utah Jazz van Rudy Gobert en Donovan Mitchell én die tussen de Boston Celtics en de Milwaukee Bucks.

De All Star Game staat op 20 februari op het programma in Cleveland. Het reguliere seizoen eindigt op 10 april. Tussen 12 en 15 april staan de eventuele beslissingswedstrijden gepland. De play-offs starten op 16 april.

Komende vrijdag maakt de NBA de volledige kalender bekend.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.