<
>

Milwaukee Bucks kan NBA-titel ruiken

Pro Shots

De basketballers van Milwaukee Bucks zijn nog maar één zege verwijderd van de titel in de NBA. De ploeg van sterspeler Giannis Antetokounmpo versloeg Phoenix Suns in de vijfde wedstrijd van de finale met 123-119. Daarmee kwam de stand in de best-of-seven serie op 3-2.

Dinsdag kunnen de Bucks voor eigen publiek in Milwaukee de tweede titel in de NBA veiligstellen. De club uit Wisconsin veroverde in 1971 het eerste kampioenschap in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Indien de Suns het zesde duel winnen, valt de beslissing donderdag in Arizona.

Antetokounmpo bracht in Phoenix 32 punten op zijn naam. Ook Khris Middleton (29 punten) en Jrue Holiday (27 punten en 13 assists) waren op dreef bij de Bucks. "Nog één overwinning", besefte Holiday, die met een cruciale 'steal' in de slotseconden voorkwam dat de Suns de winst konden pakken. "Maar we moeten niet te vroeg gaan juichen. We weten allemaal dat de laatste overwinning altijd de moeilijkste is. De Suns zullen tot het uiterste gaan om de zevende wedstrijd af te dwingen. Daar moeten we op voorbereid zijn."

Bij de ploeg uit Arizona was Devin Booker topscorer met 40 punten. Hij verspeelde echter op het beslissende moment de bal aan Holiday waarna Antetokounmpo uit diens hoge pass, een 'alley-oop' al hangend in de lucht tot scoren kwam met een 'slam dunk'.

In dit artikel in informatie van het ANP gebruikt.