<
>

Antetokounmpo twijfelgeval voor the finals

Pro Shots

Het is onzeker of de basketballers van Milwaukee Bucks bij de start van de grote finale in de NBA kunnen beschikken over hun vedette Giannis Antetokounmpo. De 26-jarige Griek liep vorige week in het vierde duel met Atlanta Hawks een knieblessure op. Zonder hun grootste ster wisten de Bucks de best-of-sevenserie, met als inzet de titel in de Eastern Conference, met 4-2 te winnen.

De ploeg uit Milwaukee neemt het in de finale van de NBA op tegen Phoenix Suns, de kampioen van het westen. Het eerste duel in de best-of-sevenserie is in de Nederlandse nacht van dinsdag op woensdag in Phoenix (Arizona).

"Hij heeft een goede dag gehad en maakt progressie", zei coach Mike Budenholzer van de Bucks over Antetokounmpo. "Maar we hebben geen verwachtingen. We gaan het zien." Antetokounmpo is tijdens deze play-offs goed voor gemiddeld 28,2 punten per wedstrijd. De Bucks staan voor het eerst sinds 1974 in de grote finale van de NBA. Ze werden één keer kampioen, in 1971 met Kareem Abdul-Jabbar als uitblinker.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.