<
>

Eerste zege LA Lakers zonder geblesseerde James

Pro Shots

De Los Angeles Lakers kunnen het toch ook zonder LeBron James. Na vier nederlagen op rij boekte de regerend kampioen van de NBA tegen Cleveland Cavaliers eindelijk weer een overwinning: 100-86. De 36-jarige James liep vorige week een enkelblessure op in het duel met Atlanta Hawks en staat voor onbepaalde tijd aan de kant.

De Lakers verloren het duel met de Hawks, waarin James in het tweede kwart zijn rechterenkel verstuikte. Zonder de Amerikaanse topbasketballer moest de ploeg uit LA het daarna ook afleggen tegen Phoenix Suns, New Orleans Pelicans en Philadelphia 76ers. Tegen de Cavaliers, de oude club van James, slaagden de Lakers er eindelijk in het gemis van hun leider op te vangen. Montrezl Harrell was de topscorer met 27 punten. De Lakers staan nu met 29 overwinningen tegenover 17 nederlagen op de vierde plaats in het westen.

Koploper Utah Jazz op dreef

Koploper Utah Jazz boekte tegen Memphiz Grizzlies de 33e zege van het seizoen tegen: 117-114. Donovan Mitchell gooide 35 punten bij elkaar. James Harden leidde Brooklyn Nets met 44 punten naar een overwinning op Detroit Pistons (113-111). De Nets staan tweede in de Eastern Conference.