<
>

Twee Nederlanders naar Sweet 16 March Madness

Pro Shots

De Syracuse Orange van Jesse Edwards en de Oral Roberts Golden Eagles van Jamie Bergens hebben zich vannacht geplaatst voor de laatste zestien van March Madness. De twee Nederlanders zagen hun teams winnen in de tweede ronde van het college basketbalevenement, waarbij Edwards ook nog enige inbreng had.

Vorige wedstrijd kwam Edwards nog op het scorebord met twee punten, iets wat tegen West Virginia niet lukte. De Nederlander kwam in totaal zeven minuten op de vloer en pakte daarin 2 rebounds. Hoofdrol tegen de Mountaineers was bij Oranges wederom weggelegd voor Buddy Boeheim, de zoon van de coach. In zijn eerste wedstrijd in March Madness maakte hij 30 punten. Deze wedstrijd waren het er 25 en dat was wederom het meeste in het duel. De Oranges wonnen uiteindelijk met 72-75 van de Mountaineers. Bij de laatste zestien is het sterke Houston Cougars in de nacht van zaterdag op zondag de volgende tegenstander.

Bergens niet in actie
Geen speelminuten voor de Nederlandse Bergens bij de Golden Eagles, maar desondanks werd Florida Gators met 78-81 verslagen. Bergens zag hoe Kevin Obanor met 28 punten en Max Abmas met 26 punten een ware plaag waren voor de Gators, dat meer als collectief voor de dag kwam. De individuele klasse van Abmas en Obanor was genoeg voor winst voor Oral Roberts, dat zaterdag op zondagnacht tegen Arkansas Razorbacks speelt voor een plek bij de beste acht.