<
>

Dikke deceptie voor Haarms in March Madness

Pro Shots

Ook voor Matt Haarms zit March Madness erop. Zijn BYU Cougars verloren vannacht met 62-73 van UCLA Bruins en daardoor is het grootste college basketbalevenement ook voor de 23-jarige Amsterdammer na een wedstrijd klaar.

Zaterdag moesten de Nederlanders Bas Leyte en Dylan van Eyck al afscheid nemen van het toernooi, waarbij een nederlaag betekent dat March Madness erop zit. Ook voor de boomlange Haarms was dat het geval. De Nederlander van 2 meter 21 kwam zaterdagnacht 27 minuten in actie en maakte daarin 11 punten en 10 rebounds. Alleen Alex Barcello en Brandon Averette maakten meer punten voor de Cougars.

Toch stond dat allemaal in schril contrast met de scoringsdrang van Johnny Juzang bij de Bruins. De guard kwam tot 27 punten voor UCLA en dat betekende toch wel het verschil in de wedstrijd. Juzang liet met name in de eerste twintig minuten van zich zien, waardoor zijn ploeg met al negen punten verschil begon aan de rust. In het tweede gedeelte ging het lang gelijkop en kwamen beide ploegen tot 35 punten.