<
>

Philadelphia 76ers verslaat Boston Celtics en vestevigt koppositie

Joel Embiid Pro Shots

De basketballers van Philadelphia 76ers hebben hun leidende positie in de Eastern Conference verstevigd met een zege op Boston Celtics: 122-110. Joel Embiid was de topschutter bij de 'Sixers' met 38 punten. Hij pakte ook nog eens 11 rebounds. Het was de negende thuiszege voor de ploeg uit Philadelphia die de ranglijst aanvoert met 11 zeges tegen 5 nederlagen.

Jaylen Brown van Boston Celtics hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. Zijn ploeg verloor, maar hij noteerde een persoonlijk record van 42 punten.

Ploegen uit LA in vorm

Los Angeles Clippers won met 120-106 van Oklahoma City Thunder en kwam samen met stadgenoot Los Angeles Lakers aan kop in de Western Conference. Kawhi Leonard en Paul George waren de topscorers bij de Clippers met respectievelijk 31 en 29 punten. Beide ploegen uit LA staan dit seizoen op 12 overwinningen tegen 4 verliesbeurten.

Trae Young blonk uit met 43 punten voor zijn ploeg Atlanta Hawks in het duel met Minnesota Timberwolves. Hij had daarmee een groot aandeel in de zege van 116-98.