<
>

Harden debuteert bij de Nets met triple-double en winst

Pro Shots

Het debuut van James Harden bij Brooklyn Nets is er een voor de geschiedenisboeken. De 31-jarige Amerikaan bezorgde zijn nieuwe ploeg met een triple-double de 122-115 winst tegen Orlando Magic. Harden is de zevende NBA-speler ooit die debuteert bij een nieuwe ploeg met een triple-double en was tevens eerste bij de Nets.

Harden eindigde de wedstrijd met 32 punten, 14 assists en 11 rebounds. In de clubgeschiedenis van de Nets haalde nooit eerder een speler zoveel assists bij zijn debuut. De shooting guard scoorde pas laat in het eerste kwart. Met nog 6.8 seconde op de klok verzilverde hij een vrije worp. Met name na half-time sloeg Harden toe met meer dan twintig punten. Hij had nog niet meegetraind bij de Nets voor het duel.

Bij de Magics had Nikola Vucevic een goede dag. De centre haalde uiteindelijk zelfs meer punten dan Harden: 34 punten.

Toronto wint

Zonder Harden won Toronto Raptors met 116-113 van de Hornets. Fred VanVleet was met 15 punten, 7 rebounds en 10 assists belangrijk voor de Raptors, dat moeite had met het spel van Terry Rozier van de Charlotte Hornets. Rozier kwam tot 24 punten, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning.

San Antonio Spurs was de Houston Rockets met 103-91 de baas. DeMar DeRozan behaalde 24 punten voor de Spurs. Detroit Pistons had geen kind aan Miami Heat: 120-100. Memphis Grizzlies won nipt van Philadelphia 76ers: 104-106. Portland Trail Blazers was te goed voor Atlanta Hawks: 106-112.