<
>

Stephen Curry breekt clubrecord bij Golden State Warriors

Pro Shots

Stephen Curry heeft in de NBA geschiedenis geschreven bij Golden State Warriors. Door het duel met Houston Rockets, dat met 121-116 werd gewonnen door de Warriors, heeft hij nu de meeste minuten gemaakt voor de club uit San Francisco. De vedette speelde in zijn NBA-carrière alleen voor de Warriors.

Ook was de 35-jarige Curry met 32 punten, vijf rebounds en één assist weer heel belangrijk in de overwinning op de Rockets. De overwinning was extra belangrijk, omdat de Warriors hiervoor zes keer op rij verloren.

Wederom nederlaag Spurs

Victor Wembanyama verloor al voor de negende keer op rij met San Antonio Spurs. Tegen Los Angeles Clippers gingen de Spurs met 99-124 onderuit. De langste reeks dat de ploeg uit San Antonio niet wist te winnen staat op 23 wedstrijden.

Het 19-jarige toptalent Wembanyama werd op negen punten en drie rebounds gehouden door de Clippers. Daarnaast bezorgde de club uit Los Angeles de Spurs hun zesde dubbelcijferige nederlaag dit seizoen.

Een dunk van Leonard en een lay-up na een no-look feed van James Harden zorgden voor een ruime voorsprong van 86-66 voor de Clippers. Hierna lukte het de Spurs niet om het nog moeilijk te maken voor Los Angeles Clippers en werd er met 25 punten verschil gewonnen door de bezoekers.

Hornets beëindigen zegereeks Celtics

De basketballers van Boston Celtics hebben een reeks van zes overwinningen zien eindigen, door een nederlaag bij Charlotte Hornets (121-118). De Celtics leidden 2 minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog met 9 punten verschil, maar dankzij een sterke inhaalslag in de verlenging weet de thuisploeg na vier nederlagen weer eens wat winnen is.

Miles Bridges maakte 6 seconden voor het einde van de overtime een driepunter, waarmee hij de overwinning voor Charlotte binnenhaalde. Verder was LaMelo Ball op schot voor de Hornets met 36 punten. Bij de Celtics was vedette Jayson Tatum met 45 punten de sterkhouder.

Na veertien wedstrijden was dit pas de derde nederlaag van dit seizoen voor de club uit Boston. Daarmee staan de Celtics bovenaan in de oostelijke divisie van de NBA. Charlotte Hornets staat in dezelfde poule dertiende.