<
>

LeBron James steelt opnieuw de show bij nipte zege Lakers

ANP Foto

LeBron James heeft andermaal laten zien in topvorm te verkeren. De 38-jarige superster van Los Angeles Lakers scoorde er tegen Houston Rockets weer op los. Mede dankzij zijn 37 punten wonnen de Lakers met 105-104.

James stapelt de records de afgelopen jaren op. Zo werd hij dit jaar all time topscorer van de NBA. Ook tegen de Rockets viel er weer een mijlpaal te vieren. James werd de vierde speler ooit die 10.500 assists gaf in de NBA. In de absolute slotfase sloot The King de wedstrijd in stijl af, door met nog 1.9 seconden op de klok een vrije worp te verzilveren.

Celtics blijven koploper

Boston Celtics blijft voorlopig de best presterende basketbalploeg in de NBA. De koploper van de Eastern Conference boekte tegen Memphis Grizzlies de elfde competitiezege: 102-100. Kristaps Porzingis was de grote man met 26 punten en acht rebounds.

Detroit Pistons blijft de slechtst presterende ploeg in de NBA. De hekkensluiter leed tegen Toronto Raptors de elfde nederlaag op rij (142-113). Pascal Siakam maakte 23 punten voor de winnende ploeg.

Kevin Durant had met 39 punten een groot aandeel in een zege van Phoenix Suns op Utah Jazz (140-137). Cleveland Cavaliers verraste Denver Nuggets, de regerend kampioen (121-109). Darius Garland maakte 26 punten voor Denver. Nikola Jokic, de vedette van Denver, kwam al snel in foutenlast. Hij bekeek de slotfase van het duel vanaf de bank.