<
>

Bulls draaien achterstand van 21 punten om, Warriors verliezen voor zesde keer op rij

In de nacht van zaterdag op zondag is er weer genoeg gebeurd in de NBA. Zo kwam Chicago Bulls terug uit een nagenoeg kansloze positie en verloor Warriors alweer voor de zesde keer op rij.

De Bulls begonnen op zijn zachtst gezegd dramatisch aan de thuiswedstrijd tegen Miami Heat. Halverwege het eerste kwart keek de legendarische ploeg uit Chicago al tegen een achterstand van 22-1 aan. Mede dankzij 23 punten van DeMar DeRozan werd de wedstrijd compleet omgedraaid: 102-97.

Warriors bezwijken in overtime

Golden State Warriors, de kampioen van 2022, zijn niet bepaald sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen Oklahoma City Thunder werd alweer voor de zesde keer op rij verloren. Het zag ernaar uit dat de Warriors de wedstrijd wel zouden winnen, maar Chet Holmgren sleepte er met een driepunter in de buzzer overtime uit. Daarna leken de Warriors geknakt en ging Oklahoma er met de winst vandoor: 123-130. Holmgren eindigde de wedstrijd met 36 punten. De grote man was Shai Gilgeous-Alexander met 40.

Antetokounmpo wint titantenstrijd van Doncic

De wedstrijd waar alle ogen op gericht waren was de titanenstrijd tussen Milwaukee Bucks en Dallas Mavericks. Oftewel Giannis Antetokounmpo tegen Luka Doncic, twee van de grote sterren van de NBA van dit moment. Antetokounmpo trok uiteindelijk aan het langste eind door met 40 punten bij te dragen aan de 132-125 overwinning. Zijn Sloveense rivaal kwam tot 35 punten.