<
>

Team USA wil met LeBron en Curry bouwen aan dreamteam voor Olympische Spelen

ANP

De absolute supersterren van de NBA willen meedoen aan de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Onder anderen eerdere goudenmedaillewinnaars LeBron James en Anthony Davis denken na over een nieuw avontuur met Team USA. Ook Stephen Curry overweegt een olympisch debuut, zo vertellen bronnen aan ESPN.

Steve Kerr is trainer van het Amerikaanse team en is tegelijkertijd trainer van Curry bij Golden State Warriors. Curry zou nu tegen zijn trainer hebben gezegd dat hij graag voor het eerst van de partij wil zijn op een olympisch toernooi.

De Verenigde Staten zijn druk bezig om een nieuw dreamteam te smeden. Het land dat de afgelopen vier keer olympisch goud won bij het basketbal, kan kiezen uit een indrukwekkend lijstje. Van het team dat in 2021 in Tokio goud won, hebben Jayson Tatum, Devin Booker en tweevoudig gouden medaillewinnaar Draymond Green aangegeven open te staan voor een nieuwe poging met Team USA.

Ook drievoudig winnaar van Olympisch goud Kevin Durant wil weer meedoen. LeBron James - die brons won in 2004 en goud in 2008 en 2012 - wil ook een derde gouden medaille aan zijn prijzenkast toevoegen, aldus bronnen aan ESPN.