<
>

James gaat bij Lakers op voor 21ste seizoen in NBA

LeBron James plakt er minimaal nog een jaar aan vast, zo bevestigde hij tijdens de ESPY awards in Los Angeles. "De dag dat ik niet alles kan geven op de vloer, is de dag dat ik klaar ben. Gelukkig voor jullie is die dag niet vandaag", waren de woorden van de inmiddels 38-jarige NBA-legende.

Tijdens de awardshow kreeg James de ESPY Award voor 'Best Record-Breaking Performance' uitgereikt, nadat hij afgelopen seizoen Kareem Abdul-Jabbar voorbijging als de topschutter aller tijden in de NBA. James heeft bij zijn team Los Angeles Lakers nog een contract tot en met het seizoen 2024-2025. "Elke keer als ik een voet op de vloer zet, of ik nu mijn jongens coach of speel, wil ik alles geven. Ik doe het voor mezelf," zei James in zijn speech. "Ik doe het voor sommige teamgenoten die ik vroeger en nu heb gehad. En ik doe het voor alle grootheden die voor mij kwamen. En nog belangrijker: ik doe het voor de fans, de liefhebbers van het spel."

Aan het einde van het vorige seizoen, toen de Lakers in de play-offs werden uitgeschakeld door de uiteindelijke kampioen Denver Nuggets, overwoog James openlijk om met pensioen te gaan. "Toen het seizoen eindigde, zei ik dat ik niet zeker wist of ik zou blijven spelen. En ik weet dat veel experts jullie hebben verteld wat ik heb gezegd, maar ik ben hier nu om voor mezelf te spreken. Op dat moment vraag ik mezelf af of ik nog steeds alles kan geven voor het spel? De waarheid is dat ik mezelf deze vraag al een paar jaar stel aan het einde van het seizoen. Ik heb er alleen nooit openlijk over gesproken", lichtte James toe tijdens zijn toespraak.

Aankomend seizoen keert King James dus gewoon terug in de NBA voor zijn 21e seizoen. "Ik heb nog steeds iets over. Heel veel. Ik hou van jullie allemaal en heel erg bedankt voor het kijken naar deze reis tot nu toe."

ESPY Awards
De ESPY Awards, the Excellence in Sports Performance Yearly, is een jaarlijks evenement waarbij sporters en de beste sportprestaties van het jaar worden geëerd. Max Verstappen viel ook in de prijzen als beste coureur in de Formule 1, en stond zo in een mooi lijstje met andere namen als Lionel Messi, Novak Djokovic, Patrick Mahomes en dus LeBron James. Bekijk hier de volledige lijst met winnaars.