<
>

Wembanyama schittert in tweede duel wél met double-double

Bij zijn eerste wedstrijd voor San Antonio Spurs in de Summer League van de NBA ging nog niet alles zoals het moest gaan bij supertalent Victor Wembanyama, maar in wedstrijd twee tegen Portland Trail Blazers was de plankenkoorts zichtbaar verdwenen. De Fransman kwam tot 27 punten, 12 rebounds en 3 blocks. Goed dus voor een double-double.

In de wedstrijd tegen Charlotte Hornets miste Wembanyama nog elf van zijn dertien schoten, nu vielen negen van zijn veertien pogingen in de basket. De air ball bij een driepuntspoging in het duel met de Hornets leek in eerste instantie een zeldzaamheid van wat nog kan worden verwacht van het Franse supertalent, maar tegen de Trail Blazers had hij er opnieuw twee.

Toch was hij tegen de Trail Blazers veel zelfverzekerder op de basketbalvloer. Na een misschien wat tegenvallend debuut was het vuur te zien in de ogen van de Fransman. Dat hij aggressiever was, leverde ook nog wat schade aan zijn gezicht op. Wembanyama hield aan een fysiek duel een kras aan zijn gezicht over, iets wat werd afgedekt met een pleister waar rapper Nelly trots op zou zijn.