<
>

Number one pick Wembanyama: "Liefde teruggeven aan fans en zelfs de staat"

Victor Wembanyama is gearriveerd bij zijn nieuwe thuis: San Antonio Spurs. Het megatalent was, volledig volgens de verwachting, de eerste keuze tijdens de NBA draft eerder deze week. "Ik geniet echt van het moment", zei de Fransman op zijn eerste persconferentie als speler van de Spurs. "Iedereen om mij heen doet het perfect. Iedereen doet zijn best, dus ik voel me goed."

De draft stond dit jaar bijna volledig in het teken van Wembanyama. Hij moet nog even wennen aan al de aandacht die hij trekt. "Ik heb veel dingen te doen in de Verenigde Staten. Ik heb de laatste tijd ook zoveel dingen buiten het veld te doen, zoals omgaan met de media bijvoorbeeld", aldus de negentienjarige Fransman.

Op 4 juli maakt Wembanyama mogelijk al zijn debuut tegen Charlotte Hornets tijdens de California Classic. Hij is van plan om wat terug te doen voor de fans uit San Antonio. "Mensen hebben me tot nu toe liefde getoond, veel liefde. En ik denk dat ik dit allemaal terug kan geven aan de fans en de gemeenschap, aan de franchise en aan de stad en zelfs aan de staat. Buiten het veld is er ook nog genoeg wat ik wil doen, wat een goede zaak is, want ik ga waarschijnlijk met pensioen voordat ik veertig ben. Ik moet dus iets van mijn tijd maken", aldus Wembanyama.