<
>

Nuggets pakken wedstrijd één in de NBA Finals met aanvallende masterclass

Denver Nuggets is aanvallend over Miami Heat heen gewalst in de eerste wedstrijd van de NBA Finals. De Heat kreeg geen grip op de aanvallende klasse van de thuisploeg. Met de rust was de achterstand al opgelopen naar 18 punten, een verschil dat niet meer overbrugd kon worden in de tweede helft. Met een eindstand van 104-93 wonnen de Nuggets de eerste wedstrijd van de NBA Finals.

Voorafgaand aan de NBA Finals was de vraag hoe de Heat de aanval van de Nuggets zou kunnen afstoppen. Vooralsnog heeft de ploeg uit Miami dat in de eerste wedstrijd nog niet kunnen bewerkstelligen. De Nuggets hadden aanvallende dreiging van verschillende spelers, liefst vijf spelers van de Nuggets wisten meer dan 10 punten te maken. Iedere keer dat de Heat durfde te denken aan een comeback, scoorde Denver Nuggets weer een paar punten op rij, om een veilige voorsprong te behouden.

Vrijeworpenrecord Heat
In het vierde kwart kwam de Heat nog een keer onder de grens van tien punten verschil. Toch konden de bezoekers geen echte vuist maken, want met twee opeenvolgende scores van Nikola Jokic werd de laatste poging tot een opmars van Miami gestuit.

De coach van Denver Nuggets, Michael Malone was in zijn nopjes met zijn ploeg. “Iedereen voerde zijn taak met verve uit vandaag”, sprak Malone achteraf. Met name de verdedigende prestatie van zijn Nuggets prees hij na afloop, want de Heat stond slechts twee keer op de vrijeworplijn in de gehele wedstrijd. Het laagste aantal vrije worpen in een NBA-wedstrijd ooit.

Combinatie Jokic en Murray
Jokic en Jamal Murray bewezen zich opnieuw de belangrijkste spelers voor zijn ploeg. Jokic tekende aan voor zijn negende triple-double deze play-offs met 27 punten, 14 assist en 10 rebounds. Murray hield het bij een double-double met 26 punten en 10 assists.

Game 2 van de NBA Finals tussen Denver Nuggets en Miami Heat is in de nacht van zondag op maandag om 2.30 uur live te zien op ESPN.