<
>

Boston Celtics overklast Miami Heat en dwingt zesde wedstrijd af

Opnieuw heeft Boston Celtics met de rug tegen de muur een overwinning uit het vuur gesleept. In Boston kon Miami Heat niet de beslissende vierde overwinning binnenhalen, om zich te plaatsen voor de NBA Finals. De Celtics gaven de bezoekers uit Miami geen enkele kans en denderden vanaf het eerste kwart over de Heat heen. Door de 110-97 overwinning is de stand in de best-of-seven-serie teruggebracht naar 3-2.

“We gaan ze gewoon pakken de volgende wedstrijd”, had Jimmy Butler, sterspeler van de Heat nog gezegd. Maar met een vlammende dunk in het eerste kwart liet Jayson Tatum direct weten dat dat niet ging gebeuren. In de eerste periode schoten de Celtics driepunter na driepunter binnen, waardoor de thuisploeg gelijk een riante voorsprong kon neerzetten. Als klapper op de vuurpijl schoot Derrick White in de laatste seconde van het eerste kwart een volgende driepunter binnen, om de periode af te sluiten.

Turnovers
In de eerste drie overwinningen van Miami Heat dwong de ploeg met een strakke verdediging veel balverlies af. De laatste twee winstpartijen voor de Celtics was het juist de Heat die veel turnovers weggaf. Alleen al in de eerste helft leed de Heat tien keer balverlies. Vanuit het geleden balverlies konden de Celtics profiteren en kwamen vaak tot scoren vanuit de transitie.

Op slag van rust had Boston Celtics al een voorsprong van twintig punten. Die voorsprong is in de gehele tweede helft niet meer in gevaar gekomen, waarmee de Celtics langzaamaan de druk op Miami Heat weer opvoeren.

Dat de Celtics een zesde wedstrijd afdwingen is al een unicum. Van de 150 keer dat een ploeg achter kwam met 3-0 in een NBA play-offs-serie, is er slechts 11 keer iemand teruggekomen tot in ieder geval een zesde wedstrijd. Nog nooit wist een NBA-ploeg te winnen, na dat het 3-0 achter kwam in een serie over zeven wedstrijden.

Game 6 tussen Miami Heat en Boston Celtics is in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 2.30 uur live te zien op ESPN.