<
>

Celtics slepen er vijfde wedstrijd uit, Tatum blinkt uit

Boston Celtics heeft een vijfde wedstrijd weten af te dwingen. In Miami had de Heat de kans om de 4-0 sweep af te ronden en zich te plaatsen voor de NBA Finals. Dat feestje ging niet door, want de Celtics trokken in de tweede helft hun eerste overwinning over de streep door met 99-116 te winnen.

Voorafgaand aan de vierde wedstrijd in Miami waren Jaylen Brown en Jayson Tatum nog vol vertrouwen. “Laat ons niet één wedstrijd winnen”, waarschuwde het tweetal voorafgaand aan de wedstrijd. Het zelfvertrouwen werd opgevolgd door een degelijke overwinning van de Celtics. Zeker Tatum maakte in de vierde wedstrijd zijn verwachting waar, hij was met 34 punten en 11 rebounds de belangrijkste man voor zijn ploeg.

Brown daarentegen bleef, net als in de gehele play-offs-serie tegen Miami Heat, moeite hebben met het vinden van het netje. Ook leden de Celtics weer veel balverlies, dat een terugkomend probleem is voor de sterspeler deze play-offs en voor de Celtics als ploeg.

Sterk uit de kleedkamer
In de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht, maar na rust begonnen de schoten te vallen bij de Celtics. Met name Tatum en Marcus Smart wisten veelvuldig de afstandsschoten te benutten, waardoor de ploeg uit Boston een achterstand van 61-52 binnen enkele minuten omzette naar een voorsprong van 63-71. Die voorsprong werd vervolgens uitgebouwd en kwam niet meer in gevaar, waardoor de serie een vijfde wedstrijd krijgt die weer in Boston gespeeld gaat worden.

Wedstrijd vijf tussen Boston Celtics en Miami Heat is in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.30 uur live te zien op ESPN.

De onmogelijke prestatie
In de NBA is er nog nooit een ploeg teruggekomen van een 3-0 achterstand in een play-offs-serie. Wel lukte het ooit de honkbalploeg uit Boston om een serie te winnen na 3-0 achter te hebben gestaan. Boston Red Sox versloeg toen New York Yankees met 4-3 in de finale van de American League Championship Series van 2004. De Red Sox zijn de enige MLB-ploeg ooit die zo’n comeback heeft weten te voltooien.