<
>

Nuggets naar NBA Finals, LeBron strijdend ten onder

Denver Nuggets heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de NBA Finals. De Nuggets hebben er in de serie over zeven wedstrijden geen enkele twijfel over laten bestaan, want met de laatste 111-113 overwinning, heeft de ploeg uit Denver de serie met 4-0 gewonnen van Los Angeles Lakers.

Met zijn rug tegen de muur begon LeBron James ijzersterk aan de wedstrijd. In de eigen Crypto.com Arena nam de topscorer aller tijden zijn ploeg op sleeptouw in het eerste kwart, door score na score binnen te leggen. De Lakers pakten de eerste voorsprong in de wedstrijd en James was goed voor 21 punten in de eerste periode.

In het tweede kwart bouwden de Lakers de voorsprong uit tot een verschil van vijftien punten bij rust en oogden de ploeg uit LA in controle.

Derde kwart comeback
Na rust vallen de Lakers aanvallend volledig stil. De schoten van James, Anthony Davis en Austin Reaves ketsten allemaal van de ring af, terwijl de Nuggets met rasse schreden dichterbij kwamen. In vier en een halve minuut kwamen de Lakers tot slechts 4 punten en halverwege het derde kwart hadden de Nuggets achterstand volledig tenietgedaan.

Foutenlast Jokic
Al vroeg in de wedstrijd kwam de belangrijkste speler van de Nuggets in foutenlast. In het tweede kwart pikte Nikola Jokic al zijn vierde persoonlijke fout op, waardoor hij verdedigend vanaf dat moment op moet gaan passen. De Lakers en met name James gingen nadrukkelijk opzoek naar een volgende overtreding van Jokic, door hem keer op keer op te zoeken.

In het vierde kwart pikte Jokic uiteindelijk zijn vijfde fout op, waarna hij geen overtreding meer mocht maken. Toch lukte het de Serviër om de wedstrijd uit te spelen tot de laatste seconde.

Naast de persoonlijke fouten bij de statistieken van Jokic, tekende de tweevoudig MVP ook weer aan voor een volgende triple-double. Met 30 punten, 14 rebounds en 13 assist zette Jokic zijn achtste triple-double deze play-offs neer.

LeBrons laatste poging
Vanaf het moment dat de Nuggets op gelijke hoogte waren gekomen, hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. De wedstrijd ging aankomen op de slotminuut en bij een stand van 111-113 hadden James en de Lakers nog een laatste kans op de overwinning. Met vier seconden te gaan kreeg LeBron nog één poging op de gelijkmaker, maar hij stuitte op de verdediging van de Nuggets. James kreeg geen goede schotpoging meer los in de laatste seconde, waarmee Denver Nuggets de serie definitief over de streep trekken.