<
>

Carmelo Anthony kondigt afscheid aan na negentien seizoenen NBA

Pro Shots

Carmelo Anthony heeft besloten om na negentien seizoenen in de NBA met pensioen te gaan. De 38-jarige Amerikaan, die dit seizoen niet actief was in de NBA, stopt als de nummer negen op de lijst met topscorers aller tijden van de competitie. Alleen LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Dirk Nowitzki, Wilt Chamberlain en Shaquille O'Neal scoorden meer dan hem. Anthony sluit zijn carrière af met 28.289 punten.

"Nu is voor mij de tijd gekomen om afscheid te nemen van het spel dat me een doel en trots heeft gegeven", zei Anthony in een op video waarin hij zijn beslissing aankondigde. Anthony begon zijn profcarrière in 2003 bij Denver Nuggets. Hij werd als derde gekozen in de draft van dat jaar, achter LeBron James en Darko Milicic. Na zijn tijd in Denver speelde Anthony ook nog voor New York Knicks, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Portland Trail Blazers en hij eindigde bij Los Angeles Lakers.

Anthony zat bij de selectie van de 75 beste spelers in de geschiedenis van de NBA. Hij is dan ook een tienvoudig All-Star. Iets wat Anthony niet lukte in zijn carrière, is het bereiken van de NBA Finals.

Hij gaat niet alleen de geschiedenisboeken van de NBA in. Anthony kwam namelijk op vier Olympische Spelen in actie voor het Amerikaanse basketbalteam. Hij speelde in totaal 31 wedstrijden op de Spelen en dat is het hoogste aantal van alle Amerikaanse basketballers. In 2012 noteerde hij 37 punten tegen Nigeria, wat nog altijd een record is van de Amerikaanse ploeg op een Olympische Spelen. Hij veroverde in 2008, 2012 en 2016 het goud met zijn land.

Game 4 van de Western Conference Finals tussen Los Angeles Lakers en Denver Nuggets is vannacht om 02:30 uur live te zien op ESPN 1.