<
>

Heat dendert over Celtics heen en komt op matchpoint

Miami Heat heeft nog een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de NBA Finals. Na overwinningen in de eerste twee wedstrijden, werd ook de derde wedstrijd in de best-of-seven-serie tegen Boston Celtics overtuigend gewonnen. In het tweede kwart greep de Heat een eerste ruime voorsprong, die vervolgens alleen maar verder werd uitgebouwd.

Game 3 was voor de Celtics een must-win wedstrijd, want van een 3-0 achterstand in een serie over zeven wedstrijden is nog nooit een NBA-ploeg teruggekomen. Toch overklaste Miami Heat als collectief de bezoekers uit Boston vroeg in de wedstrijd en leken de Celtics al snel de handdoek in de ring te gooien. Door een verschil dat in het derde kwart was opgelopen tot 32 punten kon de Heat in het laatste kwart de belangrijkste spelers rust geven. Vervolgens trokken de bankspelers van de Heat de wedstrijd eenvoudig over de streep.

Door de 128-102 overwinning komt de Heat op een 3-0 voorsprong in de serie en is de ploeg nog een overwinning verwijderd van de NBA Finals. Bij een volgende overwinning zou het de tweede ploeg ooit worden die vanaf de achtste eindklassering uit het reguliere seizoen de NBA Finals bereikt. Miami Heat kan het in de nacht van dinsdag op woensdag in eigen huis afmaken.

Tatum en Brown onzichtbaar
In de eerste en tweede wedstrijd was er al veel kritiek op de prestaties van het sterrenduo van Boston Celtics, maar in de derde wedstrijd leverden Jayson Tatum en Jaylen Brown een echte wanprestatie. Het tweetal wist geen raad met de verdediging van Miami Heat en kon geen stempel op de wedstrijd te drukken. Tatum wist slechts één van zijn zeven schoten achter de driepuntlijn te verzilveren, Brown miste al zijn zeven pogingen.

Aan de andere kant stond er geen maat op Miami Heat. Meer dan de helft van de afstandsschoten van de thuisploeg ging door het net. “De ring was zo groot als de oceaan”, sprak Bam Adebayo direct na de wedstrijd.

Bij de Heat wist iedereen zich van waarde te bewijzen. Liefst zes spelers van de Heat maakten meer dan 10 punten, onder wie ook bankspelers Duncan Robinson, met 22 achter zijn naam, en Caleb Martin die goed was voor 18 punten.

Game 4 tussen Miami Heat en Boston Celtics is in de nacht van dinsdag op woensdag live te zien vanaf 2.30 uur op ESPN 1.