<
>

Murray neemt wedstrijd over en brengt Nuggets tweede overwinning in Western Conference Finals

Lang leek Los Angeles Lakers het scorende vermogen van Denver Nuggets onder controle te hebben. Totdat Jamal Murray loskwam in de tweede helft, zijn ploeg op sleeptouw nam en niet meer achterom keek. Met de 108-103 overwinning blijven de Nuggets ongeslagen in eigen huis in de play-offs en staan ze op een 2-0 voorsprong in de best-of-seven-serie tegen de Lakers.

Waar in de eerste wedstrijd de Nuggets niet leken te kunnen missen, leek in de eerste helft van de tweede wedstrijd de spreekwoordelijke deksel op de basket te zitten voor de nummer één uit de Western Conference. Pas na het derde kwart wist de gebruikelijke topscorer Murray zijn schot te vinden. Halverwege het vierde kwart was het Murray die met opeenvolgende driepunters de nekslag uitdeelde. Uiteindelijk tekende Murray aan voor 37 punten, waarvan 23 punten in het vierde kwart werden gemaakt.

36e triple-double Jokić
Voor de tweevoudig MVP is het behalen van een triple-double ondertussen een koud kunstje geworden. In wedstrijd één had Nikola Jokić slechts drie kwarten nodig, donderdagavond had de Serviër wel alle vier de kwarten nodig om 23 punten, 17 rebounds en 12 assist te bereiken. Het betekende de zevende triple-double deze play-offs en de 36e dit seizoen.

Belangrijke bankspeler
In de eerste wedstrijd kwamen de scores van de grote mannen als LeBron James en Anthony Davis, maar in game 2 was het Rui Hachimura die scorend het voortouw nam van de Lakers. De Japanse basketballer kwam midden in het seizoen over van Washington Wizards en speelt sindsdien een belangrijke rol vanaf de bank voor Los Angeles Lakers. In de serie tegen Denver Nuggets heeft Hachimura een kerntaak in het afstoppen van Jokić. Maar in wedstrijd twee was de Japanner ook goed voor 21 punten vanaf de bank.